Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prokurátor bude opäť rozhodovať o sťažnosti Kočnera voči obvineniu z objednávky vraždy Jána Kuciaka
Zdielať na

Prokurátor bude opäť rozhodovať o sťažnosti Kočnera voči obvineniu z objednávky vraždy Jána Kuciaka

BRATISLAVA / Dozorový prokurátor bude musieť nanovo rozhodnúť o sťažnosti voči obvineniu Mariana Kočnera z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Keď voči tomu podal sťažnosť, Úrad špeciálnej prokuratúry ju zamietol. To sa mu ale nepáčilo, tak sa jeho obhajca obrátil na Generálnu prokuratúru. Tá zamietnutie sťažnosti zrušila a vrátila na opätovné rozhodnutie.

Marian Kočner však zostáva naďalej obvinený, pretože generálna prokuratúra týmto krokom len žiada napraviť procesné pochybenia. "Bolo odmietnuté vyšetrovateľom policajného zboru nahliadnutie obhajcu Mariana Kočnera do vyšetrovacieho spisu, ktorého sa dožadoval práve preto, aby mohol odôvodniť podanú sťažnosť. Ďalej pochybenie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry spočíva v tom, že chybu vyšetrovateľa neodstránil a rozhodol o sťažnosti predčasne, čím došlo minimálne k porušeniu práv na obhajobu," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Policajný vyšetrovateľ ešte 8. marca vzniesol obvinenie voči Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Obvinený je momentálne vo väzbe v prípade miliónových zmeniek, kde už bola na súd podaná obžaloba. V prípade vraždy novinára a jeho partnerky čelia obvineniu aj Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Alena Zsuzsová a Zoltán Andruskó.

Zavraždeného investigatívneho novinára Jána Kuciaka v policajných databázach nelustrovali len raz. Vyplýva to zo zistení televízie JOJ na základe dostupných dokumentov, ako aj informácií z utajeného zdroja.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy