Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
VIDEO: Hotel opäť zachvátili obrovské plamene, teraz zhorel do tla
Zdielať na

VIDEO: Hotel opäť zachvátili obrovské plamene, teraz zhorel do tla

BELUŠSKÉ SLATINY / V noci zachvátili plamene dnes už opustený hotel v Belušských Slatinách. Na rovnakom mieste horelo aj presne pred týždňom, vtedy ale plamene dostali hasiči pod kontrolu. Miestni obyvatelia mali strach o svoje domy, ak by sa plamene rozšírili na okolitý les v Strážovských vrchoch, hrozila by katastrofa.

Pri rozsiahlom požiari zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči. "Myslel som si, že prší, ale keď som otvoril dvere, tak už som videl žiaru," opísal situáciu svedok  František. V čase príchodu hasičov už z hotela šľahali obrovské plamene, starosta Beluše sa len mlčky prizeral na to, ako požiar ničí niekdajší často navštevovaný hotel. "Horelo to vo všetkých častiach, krídlach ten požiar bol intenzívny," povedal starosta obce Ján Prekop. 

Plamene pohltili stavbu aj pred týždňom, vtedy ale neboli tak rozsiahle. Príčina požiaru, zatiaľ, ešte známa nie je. Ľudia sú ale presvedčení o tom, že nešlo o náhodu. Ešte aj v stredu predpoludním hasiči dohášali skryté ohniská a rozoberali to, čo zostalo zo strechy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy