Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Opakovane jazdil pod vplyvom. Súd ho poslal za mreže a ešte mu aj zabavil auto
Zdielať na

Opakovane jazdil pod vplyvom. Súd ho poslal za mreže a ešte mu aj zabavil auto

BRATISLAVA / Bratislavčan opakovane porušil zákon. Na to, že si sadol za volant aj napriek zákazu, tak skoro nezabudne. Posedí si za mrežami.

Napriek niekoľkým zákazom sa 42-ročný Marek nepoučil a tak ho musel súd celkom citeľne potrestať. Policajti vo večerných hodinách zastavili v mestskej časti Bratislava - Jarovce vodiča, ktorý nafúkal takmer dve promile.

"Opakovaná skúška prítomnosť alkoholu v dychu vodiča potvrdila. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a za účelom vykonania potrebných úkonov eskortovaný na policajné oddelenie. Tam bolo preukázané, že takéhoto konania sa v minulosti už dopustil, za čo mu bol opakovane uložený trest zákazu viesť motorové vozidlá," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. To znamená, že mal už z minulosti za ušami viac, než bolo znesiteľné. Tak sa v nedeľu v takzvanom super rýchlom konaní postavil pred sudcu.

"Okresný súd Bratislava V trestným rozkazom odsúdil obvineného k trestu odňatia slobody vo výmere 3 mesiace so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia, uložil trest prepadnutia veci a uložil mu trest zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlo po dobu troch rokov. Trestný rozkaz je právoplatný," uviedol hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. 

Trest prepadnutia veci znamená, že nezodpovedný vodič prišiel natrvalo o svoje auto. Takýto trest sa uloží páchateľovi, ktorému daná vec patrí. "Môže postihnúť vec, ktorá bola použitá na spáchanie trestného činu, určená na spáchanie trestného činu, bola získaná trestným činom, alebo ako odmenu za trestný čin, prípadne bola vymenená, alebo získaná predajom veci, ktorá bola získaná za trestný čin," vysvetľuje právnik Peter Kováč. 

Za ostatné týždne sme mali, žiaľ, možnosť vidieť, že niektorí vodiči nemajú problém si sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu. Neodradí ich ani možný pobyt za mrežami. "Pokiaľ sa páchateľ opakovane dopúšťa trestného činu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky tým, že vedie motorové vozidlo, tak si myslím, že je možné použiť tento trest bez akejkoľvek diskusie," dodal Kováč. 

Pozrite si ďalšiu reportáž o podobnom prípade. Za volant si povzbudená alkoholom sadla aj dcéra exprimátora Žiliny: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy