Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
V Maduniciach zhorel takmer celý dom. Môže za to kotol, v ktorom pálil alkohol
Zdielať na

V Maduniciach zhorel takmer celý dom. Môže za to kotol, v ktorom pálil alkohol

MADUNICE / Polícia vyšetruje prípad požiaru rodinného domu v Maduniciach (okres Trnava) ako všeobecné rozhodnutie. Dom totiž nezačal horieť len tak. V prístavbe sa v kotlíku pálil alkohol.

Podľa prvotných zistení k požiaru došlo tak, že podozrivý muž varil v prístavbe rodinného domu marhuľový kvas. Kotol, pod ktorým horel oheň, nechal bez dozoru a za ten čas pravdepodobne v dolnej časti vypadla rúra ústiaca do komína. "Cele sa mi to vznietilo, to bolo vysušené drevo a to sa veľmi rýchlo šírilo, že som tomu nedokázal zabrániť," vraví manžel majiteľky domu Štefan Vančo.

Do Maduníc dorazili profesionálni i dobrovoľní hasiči zo širokého okolia. Horiace strechy hasili šiestimi prúdmi zo všetkých strán. "Celkovo bolo nasadených 24 ľudí na hasenie požiaru a lokalizácia a likvidácia nám zabrala zhruba dve hodiny," uviedol veliteľ zásahu Peter Malár. Požiar, ktorý vznikol, sa rozšíril na strop a strechu prístavby a následne aj na susedný obývaný dom. Oheň bol, našťastie, uhasený včas a nepoškodil ďalšie okolité domy. V opačnom prípade by mohla vzniknúť škoda veľkého rozsahu.

Polícia začala trestné stíhanie a vykonáva potrebné procesné úkony. Prípad rieši ako prečin všeobecného ohrozenia. "Za takýto skutok je v zmysle zákona možné uložiť odňatie slobody na dva až päť rokov. Okolnosti súvisiace s nelegálnou výrobou alkoholu preveruje finančná správa," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

"Vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy vykonal zaisťovacie úkony a začal trestné stíhanie vo veci nedovolenej výroby liehu," 
vyjadrila sa hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová. 

Pozrite si archívnu reportáž o nedávnom požiari firmy na výrobu parkiet: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy