Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trikrát sa nepoučil a tak prišlo doživotie. Tridsiatnik si už nikdy nesadne za volant
Zdielať na

Trikrát sa nepoučil a tak prišlo doživotie. Tridsiatnik si už nikdy nesadne za volant

VYŠNÝ HRUŠOV / Za volant si toľkokrát sadol pod vplyvom alkoholu, že sudca s ním už nemal zľutovanie. 34 ročný muž z obce Vyšný Hrušov v humenskom okrese nielenže dostal šoférske doživotie, ale dokonca aj rok domáceho väzenia. Pri poslednej jazde pod vplyvom alkoholu nafúkal viac ako tri promile. Dobrovoľne sa dal na liečbu a chce zmeniť svoj život.

"Pokajať a viesť svoj život k lepšiemu. Sám som si aj našiel zamestnanie, aby som mal stálu robotu," povedal obžalovaný Ladislav. Na súde síce prosil o zhovievavosť, no ukázalo sa, že nie je žiadnym neviniatkom. Za volant si opakovane sadol pod vplyvom alkoholu.

Prvýkrát ho policajti načapali v roku 2010. Vtedy dostal 5-ročný trest zákazu činnosti a trest povinnej práce. Dlho však dobrotu nesekal. O pár mesiacov neskôr sa to stalo znova a o rok neskôr opäť. Snáď najhoršie následky však malo jeho šoférovanie pod vplyvom alkoholu minulý rok. Spolujazdec skonči s ťažkou ujmou na zdraví.

"Po tom, čo požil alkoholické nápoje, ktorých koncentrácia v krvi podľa znaleckého posudku bola stanovená v rozpätí od 3,27 do 3,37 promile," uviedol samosudca Vladimír Vraga. "To znamená, že určite vypil viac ako 5 dvanásťstupňových pív, prípadne viac ako 8 poldecákov tvrdého alkoholu," povedal lekár Robert Doričko. 

"Dobrovoľne nastúpil na protialkoholické liečenie, rešpektuje pokyny terapeuta," vyjadril sa obhajca obžalovaného. Prokurátorka 34-ročného muža z Vyšného Hrušova posielala za mreže a zároveň navrhoval doživotný zákaz šoférovať. Samosudca to napokon urobil inak. Okrem šoférskeho doživotie dostal Ladislav aj ročné domáce väzenie.

"Určuje, že obžalovaný je povinný zdržiavať sa na adrese trvalého bydliska každý pracovný deň v čase od 17.00 do 6.00 hod nasledujúceho dňa a v dňoch pracovného pokoja po celý deň," uviedol Varga. Rozhodnutie súdu právoplatné nie je. Prokurátorka si nechala čas na vyjadrenie. Obžalovaný svoje konanie ľutuje a sľubuje, že sa to už nebude opakovať. 

Pozrite si reportáž o ďalšom vodičovi, ktorý si za volant sadol s alkoholom v krvi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy