Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia zadržala troch mužov. Dôchodcom mali ukradnúť až 190-tisíc eur
Zdielať na

Polícia zadržala troch mužov. Dôchodcom mali ukradnúť až 190-tisíc eur

Zdroj: noviny.sk

ČIERNE POLE / Polícia objasnila krádež, pri ktorej z rodinného domu zmizlo takmer 200-tisíc eur. Manželský pár dôchodcov sa celý život venoval pestovaniu a predaju zeleniny. O ťažko zarobené peniaze ich pripravili traja muži. Hrozí im za to vysoký trest.

Zlodeji pripravili dôchodcov o ich celoživotné úspory. Ku krádeži došlo ešte v marci tohto roka. Páchateľov polícia už zadržala. Okradnutý muž sa na kameru vyjadriť nechcel. Mimo nej ale povedal, že peniaze si z banky pred časom vybral, keďže sa mu zdalo nevýhodné ich tam držať. "Povedal že vybral peniaze, lebo v banke sú malé úroky," potvrdil miestny obyvateľ.  

​Obrovskú finančnú hotovosť si dôchodcovia uschovali doma. Ukázalo sa však, že to nebol práve najlepší nápad. Na peniaze sa totiž ulakomili traja muži vo veku 18, 30 a 43 rokov. "Po predchádzajúcej vzájomnej dohode, neoprávnene vnikli na pozemok jedného z rodinných domov a z jednej z miestností domu odcudzili finančnú hotovosť vo výške 190 000 eur," informovala hovorkyňa KR PZ Košice, Jana Mésarová.

Trojicu zlodejov zadržali kukláči spolu s kriminalistami počas razie. Muži skončili v cele policajného zaistenia a nevyhli sa ani obvineniu. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach obvinil tri osoby z obzvlášť závažného zločinu krádeže v jednočinnom súbehu so zločinom porušovania domovej slobody, spáchaného formou spolupáchateľstva," povedala Jana Mésarová. 18-ročný Štefan je stíhaný na slobode. Ďalších dvoch mužov vzal sudca do väzby. "Pre obavu, že na slobode by ušli, alebo sa skrývali, keďže im hrozí vysoký trest a tiež pre obavu, žeby na slobode mohli pokračovať v trestnej činnosti," vysvetlil  Milan Filičko, hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach. 

Obaja obvinení podali voči rozhodnutiu súdu sťažnosť a tak o väzbe bude rozhodovať krajský súd v Košiciach. "Obvineným osobám v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," dodala Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy