Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri nočnej nehode zomrel chodec. Zrazil ho autobus
Zdielať na

Pri nočnej nehode zomrel chodec. Zrazil ho autobus

ZÁLUŽICE / Život 49-ročného chodca vyhasol v sobotu večer pri nehode, ktorá sa stala v obci Zalužice. Zrazil ho autobus plný cestujúcich, ktorý smeroval z Užhorodu do Košíc. Podľa svedka nemal šofér žiadnu šancu zrážke zabrániť. Petrovi sa stalo osudným prechádzanie mimo priechodu pre chodcov.

Chodec vraj vošiel autobusu rovno do cesty. Doplatil na to vlastným životom. "49-ročný muž mimo priechodu pre chodcov náhle vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúcemu autobusu medzinárodnej linky," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. "Nemal šancu šofér ho vidieť," potvrdil svedok nehody. "Ja som si najprv myslel, že pes nejaký vyskočil na cestu. Ale potom keď som vystúpil, uvidel som, že to bol chlap," dodal ďalší cestujúci v autobuse.

​Miestneho muža zrazil autobus krátko po tom, čo vystúpil z taxíka. Podľa svedka chcel prejsť na druhú stranu cesty. Nehoda sa stala len pár krokov od jeho domu. "On ho tu vysadil pri zastávke, taxikár odišiel a chodec rovno cez cestu priamo pod autobus. On zrejme ani nepozeral, tak to vyzerá," popísal udalosti svedok nehody. "Prechádzal cez cestu, ale asi bol pod vplyvom," dodal miestny obyvateľ. 

Šofér zachytil chodca prednou pravou časťou. Náraz musel byť veľmi silný. Na autobuse totiž ostalo po zrážke rozbité čelné sklo. Zrazený muž zostal po náraze nehybne ležať na zemi. Jeho zranenia boli žiaľ natoľko vážne, že im na mieste nehody podľahol. "Na mieste bol mŕtvy," dodal svedok nehody. 

Policajti u vodiča autobusu alkohol nezistili. To, či bol pod vplyvom alkoholu nebohý chodec, určí až pitva. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodala Lenka Ivanová. 

Pri vážnej dopravnej nehode sa zrazila mladá vodička, ktorá bola práve v práci s poľskou posádkou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy