Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na Gagarinovej ulici v Bratislave zrazilo auto chodca, zraneniam podľahol
Zdielať na

Na Gagarinovej ulici v Bratislave zrazilo auto chodca, zraneniam podľahol

BRATISLAVA / V utorok vo večerných hodinách zrazilo na Gagarinovej ulici v Bratislave auto chodca. Nehoda sa stala krátko po 21:00. Náraz bol taký silný, že muž utrpel vážne zranenia a napriek snahe záchranárov im na mieste podľahol. Policajti následne cestu v jednom smere uzavreli, v úseku nepremávala istú dobu ani MHD.

"Podľa doterajších zistení z miesta dopravnej nehody prechádzal vodič na osobnom motorovom vozidle zn. Škoda Octavia (EČV BL) v ľavom jazdnom pruhu smerom do centra mesta. Na úrovni zastávky mestskej hromadnej dopravy OC RETRO došlo k stretu s chodcom stojacim na ceste mimo vyznačeného priechodu pre chodcov. Chodec, po ktorého totožnosti policajti pátrajú, utrpel pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahol." uviedla policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. 

Vodičovi dali policajti okamžite fúkať, alkohol u neho nezistili. Či bol chodec pod vplyvom alkoholu, bude známe až po pitve. "Vo veci bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Miháliková. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania. 

Polícia v Bratislavskom kraji opäťovne vyzýva chodcov, aby si pri prechode cez priechod pre chodcov dávali pozor. "Pred samotným prechádzaním cez cestu je potrebné dodržiavať od cesty a od prechádzajúcich vozidiel dostatočný odstup, aby sa tak chodci vyhli možnému zachyteniu a stretu s vozidlom. Chodci by mali pri prechádzaní cez cestu uprednostniť priechod, nadchod alebo podchod. Pred každým vstupom na cestu je nevyhnutné skontrolovať situáciu na ceste a až potom cez cestu bezpečne prejsť," dodala Miháliková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy