Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvaja maskovaní muži podpálili luxusné auto. Zostala len kopa šrotu
Zdielať na

Dvaja maskovaní muži podpálili luxusné auto. Zostala len kopa šrotu

ŽILINA / Dvaja maskovaní muži v Žiline v blízkosti centra podpálili luxusné Audi, ktoré si majiteľ nechal zaparkované pred domom. Auto zhorelo do tla a plamene poškodili aj druhé auto. Žilinčan za informácie o páchateľoch teraz ponúka odmenu 10 tisíc eur.

Obe autá začali horieť krátko po druhej hodine ráno. Na parkovisko prišli dvaja muži v šiltovkách, jeden z nich polial oranžové Audi neznámou horľavinou."Poliali auto benzínom a druhý hodil niečo zápalné, celé sa to vznietilo," opisuje majiteľ auta Ján Jedinák. 

Žilinčan netuší, komu by mohol byť tŕňom v oku. "Ja som úplne nekonfliktný typ," dodáva. To, že autá parkoval pred domom, bola len náhoda. "Zvyčajne mám autá v garáži. A to bola taká náhoda, že v piatok mi ho doviezli zo servisu, dal som si ho v nedeľu umyť, zaparkoval mi ho tu kamarát a vidíte, čo sa stalo," približuje Jedinák. 

Z áut, ktoré plánoval Ján predať, zostali len kopy šrotu, nedávno zrušil aj havarijné poistenie. Je presvedčený o tom, že plamene jedného z mužov zranili. "Je tam predpoklad, že ten páchateľ má nejaké zranenie, popálený že bude," myslí si Jedinák. 

Za informácie ponúka odmenu 

Ján ponúka za informácie, ktoré by ho doviedli k páchateľom, štedrú finančnú odmenu. "Bol by som veľmi vďačný, ponúkam 10 tisíc eur, viem, že je to veľa, ale mám škodu 70 tisíc eur," hovorí.

Kontaktovať ho môžete na telefónnom čísle 0908 257 017, prípadne vo forme emailu - jedinak.janml@gmail.com. 

V Košiciach zrejme úradoval podpaľač, v plameňoch skončili dve autá. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy