Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri hromadnej nehode na D1 sa zranilo 12 ľudí. Vodič kamiónu pre TV JOJ opísal, ako k tomu došlo
Zdielať na

Pri hromadnej nehode na D1 sa zranilo 12 ľudí. Vodič kamiónu pre TV JOJ opísal, ako k tomu došlo

HLOHOVEC / Až 12 účastníkov nehody, z ktorých traja skončili v nemocnici si vyžiadala včerajšia hromadná dopravná nehoda na diaľnici D1. Po zrážke bola cesta neprejazdná na mieste sa preto tvorili dlhé kolóny. Ako k nehode došlo pre TV JOJ povedal vodič kamiónu.

"Ja som normálne šoféroval po svojej strane cesty. V spätnom zrkadle som videl ako sa začalo z kolies dymiť a počul som škrípať brzdy. V druhom pruhu boli dve auta, jeden preletel do môjho návesu a ďalší do môjho ťahača. Skúšal som situáciu zachrániť, ale už bolo neskoro," uviedol Darko Bochnec, vodič kamióna. "Po náraze som sa chcel dostať čím skôr z kamióna, všade bolo cítiť palivo. Viac si nespomínam, všetko sa rýchlo zomlelo," dodal vodič. 

​Podľa polície vodič fiatu, ktorý išiel za kamiónom si pri jeho predchádzaní pravdepodobne nevšimol prichádzajúci peugeot idúci v ľavom jazdnom pruhu. "Najskôr sa medzi sebou zrazili a potom sa odrazili pod môj kamión," opísal udalosti Darko Bochnec.

​Kamión plne naložený nákladom náraz vyniesol do stredových betónových zvodidiel, ktoré prerazil. V opačnom smere sa zrazil s ďalšími vozidlami. "Pri nehode polícia alkohol u vodičov nezistila. Materiálne škody boli predbežne odhadnuté na 40 tisíc eur," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. Pre nehodu sa vážne zranila 16-ročná spolujazdkyňa, 43-ročná žena a vodič kamiónu. Okrem toho došlo k poškodeniu nádrže na kamióne a k úniku nafty. Tieto škody zatiaľ vyčíslené neboli.

V úseku, kde došlo k nehode je stále prejazdný len jeden jazdný pruh. Diaľničiari stále pracujú na odstránení spôsobených škôd. "Dnes sa na mieste nehody odstraňujú ekologickým spôsobom zvyšky pohonných hmôt z kamióna. Po nehode kamióna NDS pristúpila k demontáži a následnej montáži nových zvodidiel. Chýbajúce betónové zvodidlá budú osadené bezprostredne po ich dodaní," povedala Marcel Valocka, oddelenie komunikácie NDS. "Presné príčiny a okolnosti nehody polícia vyšetruje," dodala Mária Linkešová.

​Pri

Súvisiace články

Najčítanejšie správy