Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalšie nešťastie na železnici, 13 vagónov popadalo ako domino. Záchranná akcia bude trvať niekoľko dní
Zdielať na

Ďalšie nešťastie na železnici, 13 vagónov popadalo ako domino. Záchranná akcia bude trvať niekoľko dní

PLANÁ / K ďalšej vlakovej nehode došlo tentokrát u našich susedov. Podarilo sa nám získať zábery nehody nákladného vlaku pri Mariánskych Lázňach. Škody sa zrejme vyšplhajú k viac ako jednému miliónu eur.

Planá neďaleko Mariánskych Lázní včera popoludní. V úseku, kde je povolená tridsiatka, prechádza nákladný vlak. Z ničoho nič sa druhý vagón za lokomotívou nahýba na stranu a vykoľají, nasleduje reťazová nehoda a postupne ďalších 12 vagónov padá z trate do zrázu z oboch strán. 

13 vagónov popadalo ako domino, škody sa vyšplhali na viac ako milión eur. Vlak prevážal vápenec, každý vagón viezol niekoľko ton tohto kameňa. Len zázrakom sa nikomu nič nestalo. Hasiči už začali za pomoci ťažkej techniky s vyslobodzovaním vagónov, záchranná akcia ale bude trvať niekoľko dní. 

"Začali sme trestné konanie pre podozrenie zo spáchania zločinu všeobecné ohrozenie z nedbalosti," približuje hovorca Karlovarského kraja Jakub Kopřiva. 

Podľa vyjadrenia riaditeľa Správy železničnej a dopravnej cesty na twitteri rušňovodič prechádzal miestom až trikrát rýchlejšie ako je dovolené. "Všetko nasvedčuje tomu, že príčinou bola vyššia rýchlosť než je povolená v danom úseku," vysvetľuje hovorkyňa Správy železničnej a dopravnej cesty Radka Pistoriusová.

Ranný vlak do Košíc zastavila nehoda. Muž zraneniam na mieste podľahol. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy