Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
NAKA si posvietila na lekára z Nitry. Za úplatky predpisoval opiáty
Zdielať na

NAKA si posvietila na lekára z Nitry. Za úplatky predpisoval opiáty

NITRA / 68-ročný lekár skončil v rukách polície počas akcie s krycím názvom Algéna. Za úplatky mal predpisovať rôzne opiáty. Obvinený lekár pôsobil v nitrianskej nemocnici v ambulancii chronickej bolesti.

Polícia už dlhšiu dobu sledovala skupinu ľudí, ktorá obchodovala s opiátmi a pritom sa dopátrali aj k doktorovi, ktorý ich predpisoval. Zadržali 68-ročného lekára z ambulancie chronickej bolesti v nitrianskej nemocnici. "Vyšetrovateľ Národnej protikorupčnej jednotky v súčinnosti s Národnou protidrogovou jednotkou NAKA obvinil nitrianskeho lekára v súvislosti s nadmerným predpisovaním liekov opiátového typu," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Opiáty totiž lekár nepredpisoval iba tak, ale údajne za to bral aj úplatky. Na takéto lieky podľa polície dával recepty v nadmernom množstve predovšetkým občanom rómskej komunity. "Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," dodala Baloghová. 

Potom ,ako sa celý prípad prevalil lekár už v nitrianskej nemocnici nepracuje. "Fakultná nemocnica Nitra bola informovaná o vznesení obvinenia zamestnancovi. So zamestnancom bol ukončený pracovný pomer dohodou," uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková 

Polícia v priebehu akcie s krycím názvom Algéna ešte predtým obvinila aj ďalších 13 ľudí z drogovej trestnej činnosti, keďže opiáty predávali. Obvinený lekár je stíhaný na slobode.

"Vzhľadom na neverejný charakter prípravného konania, ktoré nie je doposiaľ ukončené, nie je možné v tomto štádiu poskytnúť bližšie informácie, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania," vyjadril sa úrad špeciálnej prokuratúry. 

Policajti z NAKA obvinili v Nitre pred časom aj ďalšieho lekára. Obvodný doktor podľa polície za dezerty a fľaše alkoholu umelo predlžoval ľuďom práceneschopnosť.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy