Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž vyniesol z auta škatuľu a odišiel. Svedkyňa ale zbadala, že nebola prázdna
Zdielať na

Muž vyniesol z auta škatuľu a odišiel. Svedkyňa ale zbadala, že nebola prázdna

HUMENNÉ / Auto zastavilo, šofér vyniesol škatuľu a odišiel. Žena, ktorá to videla, si ale všimla, že zo škatule začali vykúkať vystrašené šteniatka. O nechcených chlpáčov je už postarané a čakajú, či sa ich niekto neujme.

Neznáma osoba psíky nechala pred dverami veterinárnej ambulancie. V týchto miestach ich potom našli mestskí policajti. Na linku 159 zavolala pani, ktorá auto aj šoféra videla. "Videla humenské ŠPZ, ako nejaký muž vyložil krabicu a z nej videla vytŕčať psíkov," vraví náčelník mestskej polície Marián Zub.

"Keď som sem prišla, šteniatka už v krabici neboli, boli vybehnuté vonku, tak sme ich s kolegyňou pochytali. Nezdali sa byť nejakým spôsobom týrané, ale boli vystresované," hovorí veterinárna lekárka Lenka Lisá. 

S cieľom vypátrania majiteľa, ktorý sa takto zbavil zodpovednosti, prezreli aj kamerové záznamy. Podľa náčelníka mestskej polície muž porušil všeobecne záväzné nariadenie mesta a ak sa ho podarí stotožniť, čaká ho pokuta.

Podľa veterinárnej lekárky ide o šteniatka vo veku asi 3 mesiacov. Mestskí policajti ich umiestnili v záchytnom koterci. Policajti zverejňujú na sociálnej siete informácie o každom chlpáčovi v záchytnom koterci. Ukazuje sa, že tento spôsob sa osvedčil. Až v 80% prípadov sa podarí nájsť majiteľa. "Keď sa majiteľ neprihlási, tak po 48 hodinách, maximálne po troch dňoch, sú potom brané do útulku," vysvetľuje Zub. 

Veterinárna lekárka však radí radšej takýmto situáciám predchádzať."Dať sterilizovať fenku, to je najlepšie riešenie, aby sa predišlo nežiaducej gravidite. Stále je toho viac a viac. Chceli by sme poprosiť vrámci občianskeho združenia a karanténnej stanice, nech prídu a povedia, stále sa snažíme pomôcť," ubezpečuje veterinárka. 

Záchytný koterec je v Humennom dva roky, asi do dvoch mesiacov by mal pribudnúť aj útulok. "V prevažnej väčšine to bude útulok pre psíkov ako mestský útulok, ale chceme tam urobiť aj zopár voliér pre mačičky," dodala Lisá. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy