Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehoda na trati. Vodička aj napriek svetelnej signalizácii vošla na koľajnice
Zdielať na

Nehoda na trati. Vodička aj napriek svetelnej signalizácii vošla na koľajnice

KRUPINA / Na železničnom priecestí v Krupine došlo k nehode. Skoro ráno narazil vlak do osobného auta, ktorého vodička vošla na priecestie aj napriek funkčnému signalizačnému zariadeniu. Vlak tlačil auto ešte desiatky metrov. Žena vo vnútri akoby zázrakom prežila.

Bolo to skoro ráno, keď ešte nesvieti ani prudké slnko, ktoré by mohlo vodičku auta oslepiť. Zo zatiaľ neznámych príčin ale vošla autom na koľajnice, rovno pred prichádzajúci vlak. "Vidno na jednu aj druhú stranu, ale dvakrát sa tu stala smrť," povedal obyvateľ Krupiny. "Na mieste došlo k zrážke vlaku s vozidlom, výstražné znamenie bolo v čase nehody plne funkčné," informoval Michal Lukáč, hovorca ŽSR. 

Vlak na trati Zvolen - Šahy viezol štyroch cestujúcich, nikto z nich sa nezranil. Vodičke auta pomáhali hasiči aj záchranári, akoby zázrakom prežila silný náraz do bočnej strany vozidla, ktoré ešte tlačil vlak 50 metrov. Keď ju ošetrovali záchranári bola pri vedomí, mala poranenú hlavu a hrudník.

Prečo vošla na priecestie zisťuje polícia. Mohlo ísť o chvíľkovú nepozornosť. No ako nás upozornili domáci, na tejto trati obnovili vlakové spojenie medzi Zvolenom a Šahami iba začiatkom roka, čo si zamyslená žena vchádzajúca na priecestie nemusela uvedomiť.

Železnice po zvyšujúcich sa počtoch nehôd plánujú zaviesť ochranné opatrenia: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy