Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na východe Slovenska zasiahol požiar senník s rozlohou 600 metrov štvorcových
Zdielať na

Na východe Slovenska zasiahol požiar senník s rozlohou 600 metrov štvorcových

JOVSA / Desiatka profesionálnych aj dobrovoľných hasičov v piatok bojovala s rozsiahlym požiarom, ktorý vypukol v obci Jovsa (okres Michalovce). V súkromnej firme horel veľkokapacitný senník s rozlohou asi 600 štvorcových metrov. Škoda sa vyšplhala na desiatky tisíc eur.

Požiar zachvátil celý senník. Plamene siahali do výšky niekoľkých metrov. Oheň sa podľa svedkov rozšíril na celú plochu senníka v priebehu pár minút. Po príchode hasičov boli už všetky balíky sena, vrátane uskladneného dreva, zachvátené požiarom.

"Vzhľadom k tomu, že išlo o intenzívne horenie väčšieho rozsahu, nakoľko došlo k rozšíreniu na 800 balíkov uskladneného sena, boli povolené ďalšie jednotky," vyjadril sa zisťovateľ príčin požiarov, Marián Kováč. 

Na mieste zasahovali profesionálni hasiči z Michaloviec, Sobraniec a tiež dobrovoľníci z Veľkých Revíšť. Horiace balíky sena však nemohli rozoberať pre zlý prístup. Snažili sa však zabrániť ešte väčším škodám.

"Likvidačné práce boli založené na tom, že bolo ochladzovanie strešnej konštrukcie, aby nedošlo k jej prepadu," dodal veliteľ zásahu Peter Janočko. Hasiči bojovali s požiarom dlhé hodiny. Oheň za ten čas stihol napáchať obrovské škody. "Seno sme mali určené na predaj miestnym podnikateľom. Odhadovaná naša škoda je 35 tisíc eur," dodal majiteľ senníka. 

Majiteľ predpokladal, že príčinou požiaru bolo samovznietenie. Hasičský expert to však vylúčil. "Príčinou vzniku požiaru bola nedbalosť pri manipulácii s otvoreným ohňom neznámou, kde došlo k zapáleniu uskladneného sena v strednej časti s následným rozšírením na celý senník," potvrdil Marián Kováč. 

V piatok hasiči zasahovali v Kolárove pri rozsiahlom požiari firmy na spracovanie dreva. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy