Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Podvodník dôchodkyni tvrdil, že potrebuje peniaze na liečbu dcéry. Okradol ju o 20 000 eur
Zdielať na

Podvodník dôchodkyni tvrdil, že potrebuje peniaze na liečbu dcéry. Okradol ju o 20 000 eur

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici sa objavil nový spôsob podvodu na dôchodcoch. Neznámy muž oslovil dôchodkyňu rovno v centre mesta a takpovediac jej zahral na city. Sedemdesiatdvaročnej žene ho zrejme prišlo ľúto a dala mu peniaze. Muž ale pokračoval ďalej.

Neznámy muž oslovil dôchodkyňu rovno na banskobystrickom námestí. V rukách mal hodinky a tvrdil, že ich potrebuje predať aspoň za 100 eur. Muža zachytili priemyselné kamery ako spolu so staršou paňou vchádzajú do budovy pošty. Nahovoril jej príbeh o onkologicky chorej dcére, ktorá sa vraj lieči v nemocnici. Peniaze vraj súrne potrebuje práve na liečbu dieťaťa. "V tejto súvislosti sme začali trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Dôchodkyňa mu dala peniaze a vybrala sa smerom domov. Muž ju ale oslovil opäť. Poprosil ju, či sa u nej môže napiť vody a ísť na toaletu. Ochotná staršia pani zrejme nič zlé netušila a neznámeho muža pustila k sebe do bytu. "Neznámy muž mal využiť nepozornosť staršej pani, ktorej mal z bytu ukradnúť finančnú hotovosť vo výške 20 000 eur," dodala Kováčiková. 

Muž mal na sebe tričko, svetlosivé trištvrťové nohavice, na hlave mal výraznú červenú šiltovku. Jeho identitu polícia zatiaľ nepozná. "Obraciame sa na verejnosť a prosíme o pomoc a spoluprácu, muža potrebujeme v súvislosti s týmto skutkom vypočuť," povedala Kováčiková.

Podvody na dôchodcoch sú mimoriadne časté. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy