Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Video: V Košiciach zrejme úradoval podpaľač. V plameňoch skončili dve autá
Zdielať na

Video: V Košiciach zrejme úradoval podpaľač. V plameňoch skončili dve autá

KOŠICE / V Košiciach nadránom zhoreli ďalšie autá. Aj tentoraz ide zrejme o vyčíňanie podpaľača. Plamene zničili Kiu a Nissan, ktoré majitelia parkovali na sídlisku Nad jazerom.

Plamene zachvátili autá zaparkované oproti sebe. Cieľom bola zrejme Kia, ktorú si majiteľ zadovážil len pred dvomi týždňami. Hoci boli hasiči na mieste o pár minút, z auta zostal len vrak. Smolu mal aj majiteľ druhého vozidla, vplyvom sálavého tepla požiar zničil aj jeho Nissan. "Škoda, ktorá vznikal poškodením vozidiel doposiaľ vyčíslená nebola," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

​Plamene hasiči uhasili rýchlo, použili vysoký tlak vody. Na oboch autách ale úplne zhoreli ich motorové časti. Požiar s najväčšou pravdepodobnosťou niekto úmyselne založil. Polícia prípad vyšetruje a po páchateľovi pátra. Policajti miesto požiaru uzavreli. Pracovníci kriminalisticko-expertízneho ústavu z vozidiel odobrali vzorky. Našťastie sa pri požiari nikto nezranil. Škody budú majitelia pravdepodobne rátať v tisícoch eur.

Obrovský požiar len nedávno likvidovali hasiči na sídlisku Ťahanovce. Za krátku chvíľu tam zhorelo až 14 áut zaparkovaných na parkovisku pod blokmi. "Predpokladáme že došlo k úmyselnému podpáleniu jedného z vozidiel, s tým, že bližšie okolnosti ako došlo k samotnému podpáleniu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," informoval Tomáš Berzetei, riaditeľ OR HaZZ Košice. "Na to nemám čo povedať, pretože to je smutné," dodal Tomáš, obyvateľ sídliska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy