Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Namiesto dovolenky riešia klienti agentúry oznámenie na polícii. Majiteľka podala na seba trestné oznámenie
Zdielať na

Namiesto dovolenky riešia klienti agentúry oznámenie na polícii. Majiteľka podala na seba trestné oznámenie

NOVÉ ZÁMKY / Klienti jednej novozámockej cestovnej agentúry namiesto letných zážitkov riešia oznámenia na políciu. Objednané a zaplatené dovolenky sprostredkovateľská agentúra cestovným kanceláriám nevyplatila. Kam sa podelo viac ako 100-tisíc eur nevedno. Majiteľka agentúry, ktorá problémy spôsobila, šla na políciu dobrovoľne.

"Povedala, že ide na políciu podať trestné oznámenie sama na seba a ide vyhlásiť krach cestovnej agentúry," uviedol Peter, klient cestovnej agentúry Globe Travel s.r.o. Štatutárka a jediná zamestnankyňa novozámockej cestovnej agentúry Globe Travel, ktorá sprostredkúva zájazdy cestovných kancelárií, sa sama prihlásila na polícii. Stalo sa tak po tom, ako jej klienti zistili, že sa na zaplatenú dovolenku nedostanú. "Bola vyplatená celá suma, mesiac a pol pred odletom 5-tisíc euro, tento rok asi na dovolenku nepôjdeme, zistil som, že sme boli oklamaní ako mnoho ďalších," povedal Róbert, klient cestovnej agentúry. 

Klienti, ktorí prišli v pondelok večer podať oznámenie na políciu sa tam s majiteľkou agentúry dokonca stretli. Viacerí s ňou mali dobré skúsenosti z predchádzajúcich rokov, teraz sa im javila zvláštna. Zákazníci z celého Slovenska, agentúra ponúkala zájazdy na svojej stránke ešte aj dnes, sa postupne hlásia na polícii. Na sociálnej sieti vznikla skupina s prívlastkom "oklamaní cestujúci". Cestovné kancelárie, ktorých zájazdy im agentúra sprostredkovala, totiž žiadnu platbu neevidujú. Podľa zdroja TV JOJ má ísť o sumu viac ako 100-tisíc eur. "Ak cestovná agentúra pošle cestovnej kancelárii riadne vyplnenú a podpísanú zmluvu, takýto klient má nárok nastúpiť na zájazd aj bez toho, aby ju cestovná agentúra cestovnej kancelárii uhradila," informoval Roman Berkes, Slovenská asociácia cestovných kancelárií. 

Mnohé cestovné kancelárie v tomto prípade ale neevidujú ani zmluvu s klientom.Chceli sme sa na to spýtať majiteľky agentúry, v kancelárii sme ju nenašli, telefón nedvíhala. "Spomínaná CA uzatvorila zmluvu o zájazde s klientom, ale túto zmluvu neposlala CK a ani neinformovala CK o takomto prípade," povedal Roman Berkes. "Polícia prijala trestné oznámenie a momentálne sústreďuje dôkazy tak, aby mohlo byť vo veci začaté trestné stíhanie," povedala Renáta Čuháková. "V každom prípade by som odporúčal, aby na polícii urobili záznam. Lebo v prípade, že vznikli škody, je dobré si tieto škody nárokovať súdnou cestou," dodal Roman Berkes.

V minulosti sa riešil aj problém s cestovnou kanceláriou Hechter, ktorá musela zaplatiť nemalé peniaze:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy