Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Pri nehodách zomrelo 14 ľudí. Polícia s prísnymi kontrolami nekončí
Zdielať na

VIDEO: Pri nehodách zomrelo 14 ľudí. Polícia s prísnymi kontrolami nekončí

BRATISLAVA / Len za týždeň zomrelo na našich cestách 14 ľudí. Polícia preto sprísnila kontroly a zamerala sa na alkohol, rýchlosť ale aj spôsob jazdy vodičov. Už sú známe aj prvé výsledky. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Tridsaťdvaročný Martin prišiel o život po zrážke s autobusom v Devínskej Novej Vsi. V Podunajských Biskupiciach 24-ročného spolujazdca po náraze vymrštilo z vozidla, pri prevoze do nemocnice zomrel. Toto je len zlomok nehôd, pri ktorých v uplynulých dňoch vyhasli ľudské životy. Polícia minulý týždeň informovala o prijatí opatrení s cieľom znížiť dopravnú nehodovosť a tragické následky na životoch. 

Policajti len za päť dní trvania akcie odhalili viac ako 12 650 priestupkov v cestnej premávke. Rýchlosť nedodržalo takmer 5 100 vodičov, prednosť nedalo 101 šoférov, z toho 10 z nich na priechode pre chodcov.  "Jeden pohyb rukou, ktorým sa zapínajú bezpečnostné pásy, nedokázalo urobiť takmer 1 000 vodičov," vyjadril sa policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. Šesťsto vodičov nemalo v poriadku technický stav vozidla a o sto viac ich používalo mobilný telefón. Predpisy porušila aj stovka cyklistov a 152 chodcov. "Alkohol policajti zistili u 171 vodičov, z nich sa 78 dopustilo trestného činu tým, že mali viac ako jedno promile. 80 cyklistov prekročilo pre nich povolenú hranicu alkoholu," pokračovala Baloghová.

Policajti boli počas akcie úspešní aj mimo predpisov v cestnej premávke. Popri akcii zadržali troch nelegálnych migrantov, viac ako stovku páchateľov trestných činov a osem osôb v pátraní. Ako píše polícia vo svojom stanovisku, vyhlásená dopravná akcia trvá aj naďalej a stále platí, že bude až do odvolania.

Polícia a ministerstvo sa zameria na mladých vodičov. Viac vo videu TU:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy