Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zásah na Slnečných jazerách: Potápači hľadajú telo muža
Zdielať na

Zásah na Slnečných jazerách: Potápači hľadajú telo muža

SENEC / Na seneckom jazere pokračovala pátracia akcia. Hasiči a policajti hľadali nezvestného muža. Naposledy ho mali vidieť vo štvrtok večer, keď na brehu jazera našli len jeho oblečenie. Je tak podozrenie, že sa utopil.

Hasiči dno na Slnečných jazerách prehľadávali už v piatok, no žiadne telo nenašli. Muž mal ísť podľa informácií televízie JOJ ešte vo štvrtok viackrát do vody. Podľa svedkov nebol triezvy. Vo vode naznačoval, že sa topí. To si všimli ľudia v okolí, ktorí ho mali upozorňovať a dohovárať mu. Z jeho správania malo byť zjavné, že nevie plávať. Okolo deviatej večer už policajti našli jeho osobné veci na brehu. Vzniklo tak podozrenie, že sa utopil. "Vlastne sme pokračovali v tej ich práci my, pričom sme tú oblasť už celú dokončili, prepátrali. My sme dneska prepátrali vzdialenosť asi 60-70 metrov od brehu," povedal hasič Peter Hriž. 

Záchranné zložky a potápači sa na miesto opäť vrátili aj v sobotu. S prehľadávaním vody na Slnečných jazerách -sever začali už približne o pol desiatej.  Podľa informácií televízie JOJ z prostredia vyšetrovania ide o muža zo stredného Slovenska, ktorý mal pracovať v zahraničí. "Policajti okresného riaditeľstva policajného zboru v Senci v súčinnosti s policajtmi poriečneho oddelenia prezídia policajného zboru dnes v pátracej akcii pokračovali," informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Potápači nakoniec prehľadali celý úsek ešte raz, ale pátracia akcia opäť skončila bez výsledkov. To či sa teda vôbec muž vo vode nachádza zatiaľ známe nie je.

"Nakoľko je pravdepodobnosť, že osoba bude v blízkosti brehu do nejakých 50 metrov, takže sa vyhľadáva pomocou lana na výsečí na konci toho lana je potápač, ktorý opisuje kružnicu v danej vodnej ploche a postupne sa prehľadáva úsek," vyjadril sa Marek Kútny, veliteľ zásahu hasičov. 

Prvou tohtoročnou obeťou jazera bol muž, ktorý sa utopil minulý týždeň. Rovnako to bolo aj vo štvrtok. Len krátko pred tým, ako sa našli veci nezvestného, z vody vytiahli telo mladého muža. 

Viac o prípade sa dozviete v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy