Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Majiteľom zostali len fotografie a škody za desaťtisíce eur. Nejde o prvú takúto krádež na východe
Zdielať na

Majiteľom zostali len fotografie a škody za desaťtisíce eur. Nejde o prvú takúto krádež na východe

Zlodeji koní kradli v ohrade neďaleko Červenice pri Sabinove

ČERVENICA PRI SABINOVE / Zlodeji koní kradli v ohrade neďaleko Červenice pri Sabinove. Po vyčíňaní zlodejov zostal v ohrade len jeden. S povrazom na krku. Napriek tomu, že ohradník je hneď vedľa hlavnej cesty.

Kone chovajú majitelia v ohrade 15 rokov. Aj keď počuli o podobných prípadoch,nikdy by im nenapadlo, že raz ukradnú aj ich kone. Po vyčíňaní zlodejov zostal v ohrade len jeden. "Vyšetrovateľ preveruje krádež desiatich koní, majiteľ škodu odhadol predbežne na štyridsaťtisíc eur," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Jana Ligdayová. Zlodeji prišli s najväčšou pravdepodobnosťou nadránom. 

Kone využívali väčšinou ako súčasť agroturistiky. 15-ročná Ema tu však mala svojho šampióna. Kôň, ktorý má za sebou nejednu parkourovú súťaž zmizol taktiež. Eme ostali len spomienky a slzy v očiach. "Sme ho kúpili, keď mal štyri roky, učila som ho, že by sa nebál vody, že by sa dal pohladkať na hlave, teraz koňa nemám," smutne poznamenáva majiteľka koňa. 

Kôň, ktorý v ohradníku ostal, mal okolo hlavy povraz

Podobná stopa zaviedla majiteľov koní, ktorých okradli začiatkom roka v Tročanoch pri Bardejove až na trh s koňmi do Poľska. Aké indície má polícia teraz, zatiaľ nevedno. Nič podozrivé si nevšimli ani cez cestu žijúci osadníci, ani len žiadne auto. "My nevieme o ničom, keby tu bolo auto, tak by sa dalo počuť," myslí si miestny obyvateľ. "Policajný vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre zločin krádeže," dodáva Jana Ligdayová.

Neúspešní zlodeji úradovali pred rodinným domom. Odborník z HAKA radí, ako sa brániť pred krádežou. Viac tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy