Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Policajta, ktorý usmerňoval dopravu, zrazila mladá vodička. Po dvoch rokoch jej súd uložil podmienku
Zdielať na

Policajta, ktorý usmerňoval dopravu, zrazila mladá vodička. Po dvoch rokoch jej súd uložil podmienku

MALACKY / V júli 2017 prišiel o život policajt. Na diaľnici D2 riadil premávku po dopravnej nehode, keď ho zrazila mladá vodička. Po takmer dvoch rokoch od tejto tragickej udalosti sa konalo prvé hlavné pojednávanie.

Policajt diaľničného oddelenia usmerňoval dopravu z ľavého jazdného pruhu do pravého na D2 z Lozorna do Bratislavy. Jeho snaha sa mu stala osudnou, do policajta narazila vtedy 25-ročná Michaela z Malaciek. Po zrážke prešla s vozidlom cez pravý pruh, krajnicu a narazila do zvodidiel. K nešťastiu došlo ešte 1. júla 2017. 

"Pacient bol prijatý po transporte leteckými záchranármi v UNB na Kramároch, no aj napriek enormnej snahe zdravotníkov sa ho žiaľ nepodarilo zachrániť," opísala takto situáciu hovorkyňa ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. "Výsledok dychovej skúšku na požitie alkoholických nápojov u vodičky bol negatívny," dodala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie a obvinil mladú vodičku z prečinu usmrtenia. Michaela z Malaciek sa postavila pred súd. "Cítim sa byť vinná a veľmi ma to mrzí, je mi to ľúto, prenasleduje ma to každý deň," povedala obžalovaná. 

Obžaloba žiadala dva roky

Prokurátor žiadal pre obžalovanú Michaelu väzenie na 2 roky, obhajca žiadal od súdu podmienečný trest. "Chcem poukázať na to, že moja klientka nikdy nebola trestaná a priestupky sú banálneho charakteru. Bude na čase, aby začala splácať svoj dlh, ktorý svojím konaním spôsobila a preto si dovoľujem požiadať o veľmi prísny podmienečný trest," tvrdí advokát obžalovanej. 

"Sa uznáva vinnou. Za to sa jej ukladá trest odňatia slobody vo výmere 3 roky. Súd obžalovanej uložený výkon trestu podmienečne odkladá a zároveň jej ukladá probačný dohľad," vzniesol rozsudok sudca. Súd obžalovanej určil skúšobnú dobu na 5 rokov. Vrátane toho jej uložil zákaz viesť motorové vozidlá taktiež na 5 rokov a zaplatiť vzniknuté škody vo výške niečo málo cez 73 tisíc eur. Rozsudok ešte nie je právoplatný. Prokurátor si ponechal lehotu 15 dní na podanie odvolania. Ak tak urobí, prípadom sa bude zaoberať krajský súd.

Nehoda so záhadným koncom. Účastník nehody je stále nezvestný. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy