Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na bratislavskej Kolibe horelo. Požiar zasiahol tri ulice
Zdielať na

Na bratislavskej Kolibe horelo. Požiar zasiahol tri ulice

BRATISLAVA / Vo štvrtok dopoludnia začalo na bratislavskej Kolibe horieť. Pri udalosti zasahovalo takmer 30 hasičov z hlavného mesta. Požiar bol v ťažko dostupnom teréne čo sťažovalo aj prístup hasičom k požiaru. Hasiči preto potrebovali aj štvorkolky, keďže sa k miestu, pre jeho nedostupný terén nedalo dostať ťažkou technikou.

Požiar zasiahol lesný a trávnatý porast v lokalitách ulíc Sovia, Brusnicová a Tupého a rozšíril sa do rozmerov 40 x 50 metrov. Ulice na bratislavskej Kolibe sú úzke. Na niektorých sa dokonca pracuje alebo sú pri rodinných domoch odparkované autá.  Hasenie komplikoval ťažko prístupný terén. Pri udalosti zasahovali príslušníci z HaZÚ a dobrovoľní hasiči z Ružinova a Rusoviec s ôsmimi kusmi hasičskej techniky. 

Policajti cestu k požiaru na nevyhnutne potrebný čas uzavreli, aby mali hasiči voľný prejazd. Požiar bol na ploche asi 300 x 200 metrov v členitom teréne. Po príchode na miesto plamene dostali rýchlo pod kontrolu. Počas požiaru sa nikto nezranil a ohrozené neboli aj v blízkosti stojace rodinné domy. "Podľa príznakov ohniska je možné konštatovať, že príčinou vzniku požiaru bolo nedbanlivostné konanie neznámej osoby s otvoreným ohňom," uviedol veliteľ hasičov v Bratislave Marián Bugár. Pravdepodobne niekto vypaľoval trávu, no vietor oheň rozšíril ďalej. Keďže je už dlhšie teplo, oheň sa po suchej tráve šíril veľmi rýchlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy