Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šoférovi za volantom prišlo nevoľno, s veľkou dodávkou sa zrútil z cesty
Zdielať na

Šoférovi za volantom prišlo nevoľno, s veľkou dodávkou sa zrútil z cesty

BANSKÁ BYSTRICA / Šoférovi za volantom prišlo nevoľno, s veľkou dodávkou sa zrútil z cesty. Prešiel desiatky metrov dolu svahom, tesne minul panelák a nabúral do stromu. Obyvatelia banskobystrického sídliska vybehli na dvor keď začuli silnú ranu. Vodiča na mieste dlhé minúty resuscitovali hasiči aj záchranári.

Vodič zišiel z hlavnej cesty, prešiel dolu svahom a iba tesne minul panelák. "Mala som okno otvorené, rachlo to a že čo sa robí či sa činžiak váľa, či čo," opísala svedkyňa. Náhla nevoľnosť premohla 55-ročného vodiča počas jazdy. Nad dodávkou stratil kontrolu, bolo obrovským šťastím, že pritom ako sa rútila dolu svahom a neskôr aj po chodníku, nezachytila žiadneho chodca. Skončilo to nárazom do stromov.

Vodiča našli hasiči sedieť za volantom, bol v bezvedomí a nereagoval. Začal tak boj o jeho život. "Osoba bola zakliesnená na mieste vodiča, bol resuscitovaný, po obnove funkcií nasledoval prevoz do nemocnice," dodal hasič Ján Ťurek. Muža hospitalizovali v banskobystrickej nemocnici a nateraz je jeho stav stabilizovaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy