Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Šokujúci nález pred budovou školy. Robotníci vykopali ľudské kosti
Zdielať na

Šokujúci nález pred budovou školy. Robotníci vykopali ľudské kosti

NOVÉ ZÁMKY / Pri rekonštrukcii plynového potrubia v Nových Zámkoch našli ľudské kosti. Objavili ich v asi metrovej hĺbke. Nejde však o archeologický nález a polícia začala stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Ľudské kosti našli chlapi pri výkopových prácach pred budovou cirkevnej základnej školy v Nových Zámkoch. Robotníci zišli ešte len do zhruba metrovej hĺbky, keď narazili na pozostatky. Okamžite prestali kopať a nález nahlásili. "Keď nájdeme také dačo, povieme vedúcemu alebo kto je tu s nami a on to už rieši. Videli sme, že kosť je tam, zavolal policajtov, doktorov, bolo tu veľa ľudí," hovorí jeden z robotníkov, ktorý kosť objavil. 

"Dve stehenné kosti, tri kosti predkolenia, jedna kosť z ruky, úlomky rebier a úlomky panvových kostí neboli podľa archeológa staršie ako 50 rokov, čiže z archeologického hľadiska sú nerelevantné," informuje o náleze hovorkyňa Krajského riaditeľstva v Nitre Renáta Čuháková. Podľa Novozámčanov sa v týchto miestach v minulosti pochovávalo a budova súčasnej školy počas vojny slúžila ako lazaret. Ako sa však dostali na tieto miesta telesné pozostatky mladšie ako 50 rokov bude predmetom vyšetrovania.

Pozostatky preveria súdni znalci 

"V minulosti na tomto mieste bol cintorín, ja som vychádzala z toho, že asi to súvisí s touto informáciou. Naša škola je tu pomaly 100 rokov, čiže určite ten cintorín bol v ďalekej minulosti," myslí si riaditeľka základnej školy Katarína Hozlárová. 

Ak sa potvrdí, že nájdené pozostatky sú skutočne mladšie ako 50 rokov, zostáva otázkou, ako sa dostali na tie miesta. "Kostrový nález preveria súdni lekári, ktorí ho podrobia expertíze. Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia," dodáva Renáta Čuháková. 

Záhadná smrť v Brezne. V opustených kasárňach našli telo 48-ročného muža. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy