Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena predávala pervitín. Tvrdila, že to sú lieky na kĺby
Zdielať na

Žena predávala pervitín. Tvrdila, že to sú lieky na kĺby

HUMENNÉ / Aj keď sa bránila, že nepredávala pervitín, ale lieky na kĺby, senát Okresného súdu v Humennom nepresvedčila. Dvadsaťjedenročnú Humenčanku posielajú za mreže. Spolu s ňou rovnaký osud za údajný predaj drog hrozí aj jej spolupáchateľovi. K nemu bol však senát miernejší.

Pred kukláčmi sa pokúšali ujsť. Muži zákona dokonca niekoľkokrát po aute vystrelili. Pre dvojicu sa napokon v týchto miestach pobyt na slobode skončil.

Dvadsaťjedenročnú Humenčanku a 28-ročného muža z Michaloviec policajti obvinili z drogovej trestnej činnosti. Petronelu dokonca až z obzvlášť závažného zločinu. Kým obžalovaný pred súdom urobil vyhlásenie o vine, Humenčania tvrdila, že namiesto pervitínu odberateľom ponúkala kĺbovú výživu.

"Pretože som bola závislá na pervitíne, preto som vlastne predávala ľuďom, ktorí zháňali pervitín, kĺbovú výživu," vysvetlila obžalovaná Humenčanka. Senát Okresného súdu v Humennom je však uznal za vinnú.

"Za čo jej uložil trest odňatia slobody v trvaní piatich rokov, zároveň ochranné protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou a tiež ochranný dohľad po dobu jedného roku," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Michalovčan vyviazol s miernejším trestom. Dostal tri roky nepodmienečne. Verdikt právoplatný nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy