Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž, ktorý sa nábojom v obálke vyhrážal žene, sa postavil pred súd
Zdielať na

Muž, ktorý sa nábojom v obálke vyhrážal žene, sa postavil pred súd

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Tridsaťšesťročný muž zo Slovenskej Ľupče pri Banskej Bystrici, ktorý mal žene z rovnakej obce poslať výhražný list s nábojom, skončil v policajnej cele. Nebol to však jeho prvý útok na rodinu, niekoľkokrát im mal v minulosti porozbíjať okná. Odosielateľ výhražného listu vysvetľoval svoje konanie pred súdom.

Polícia muža zadržala, vyšetrovateľ s prokurátorom preňho žiadali väzbu, odosielateľ listu sa tak postavil pred súd.

Už krátko po zadržaní sa na výsluchu ku všetkému priznal. Na banskobystrický okresný súd ho policajná eskorta priviedla niekoľko minút po siedmej večer. Rozhodovanie bolo takpovediac expresné, v priebehu 25 minút smeroval obvinený muž do vyšetrovacej väzby.

​Dcéra ženy, ktorej bol list adresovaný hovorila o tom, že ani zďaleka nejde o prvé takéto vyhrážky. Podobný list s vyhrážkami smrťou už dostali, muž im mal pred časom porozbíjať aj okná na dome. Exmanželovi a otcovi tejto rodiny mal tento muž požičať 1 000 eur, tie nevrátil, naopak prehral ich vraj na automatoch. Požičanú tisícku chcel muž získať od bývalej manželky. Vyhrážky nábojom ho však priviedli až do vyšetrovacej väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy