Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík (24) sa utopil v štrkovisku. Hasiči ho hodiny hľadali
Zdielať na

Mladík (24) sa utopil v štrkovisku. Hasiči ho hodiny hľadali

RAKÚSY / Martin (24) sa v nedeľu utopil v štrkovisku v obci Rakúsy (okres Kežmarok). Hasiči na člne ho hľadali v mútnej vode vyše dvoch hodín. Na pomoc prišla hasičská brigáda z Humenného. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Niektorí videli, ako Martin zmizol pod hladinou. "Len ruky sme videli, ako sa potápa dole," vraví svedkyňa. Matka 24-ročného Martina sa zrútila, vedela, že je zle, keď sa v osade ozval krik. 

V krátkom čase na miesto dorazili aj kežmarskí policajti a hasiči. "Začali sme s pátracími hákmi hľadať utopeného na dne," uviedol veliteľ zásahu Jaroslav Rybovič. 

Vyše dvoch hodín sa hasiči snažili nájsť Martina vo vode. Napriek veľkej snahe hasiči telo mladíka nenašli. Na miesto dorazila hasičská brigáda s potápačskou výbavou. Medzitým sa ale medzi miestnymi začalo hovoriť o tom, že Martin žije, že možno šiel do lesa, alebo je v inej obci. 

Nikto nevedel, ktoré správy sú pravdivé a do toho začali osadníci riešiť aj bezpečnosť. "Treba to oplotiť, dať zákaz vstupu, ale vidíme to, v akom stave to je," myslí si obyvateľ osady Gabriel Pišta. Okolo 15:00 hodiny ale hasičský potápač dal signál, že napriek silnému vetru vo vode Martinovo telo našiel. 

K podobnému prípadu došlo nedávno aj v obci Čaňa. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy