Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lučenčana len nedávno prepustili z väzenia. V minulosti na matku vytiahol sekeru, teraz nôž
Zdielať na

Lučenčana len nedávno prepustili z väzenia. V minulosti na matku vytiahol sekeru, teraz nôž

LUČENEC / Opäť ublížil svojej matke. Štyridsaťjedenročného Lučenčana iba v januári prepustili z väzenia a už je opäť za mrežami. V minulosti matke ublížil sekerou, teraz na ňu vytiahol nôž.

Tento muž pred piatimi rokmi spôsobil svojej matke sekerou vážne zranenia mozgu a hlavy. Dôvod mal byť absurdný. Podozrieval ju, že sa mu vymočila do postele. Za tento čin sedel vo väzení. Potom ho odsúdili aj za nebezpečné vyhrážanie. Na slobodu ho pustili v januári tohto roku. Dvojica žila spolu v jednoduchom príbytku. A práve tam došlo aj k ďalšiemu útoku.

​Róbert svoju mamu zase napadol. Teraz ju pichol do pleca kuchynským nožom. Dôvod je opäť zarážajúci. Žena vraj nenazbierala dostatok cigaretových ohorkov. Rana jej krvácala, Anna sa sama vybrala na ošetrenie.

Lekárovi povedala, ako prišla ku zraneniu a pravdepodobne nemocničný personál kontaktoval policajtov. Róberta hneď ráno zadržali. "Vyšetrovateľ v Lučenci 41-ročného muža obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Poškodená žena utrpela zranenia s dobou liečenia do 14 dní," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Prokurátor aj sudca sa zhodli v tom, že Róberta budú stíhať vo väzbe. "Z dôvodu takzvanej preventívnej väzby, teda z dôvodnej obavy, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa krajského súdu Nina Spurná. 

Zločin, z ktorého je obvinený, spáchal na chránenej osobe, hrozí mu preto vyšší trest. Odsúdený môže byť až na 12 rokov.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Matku však bodol žiak základnej školy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy