Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Filip (25) sa postavil pred súd. Mal sa podieľať na samovražde priateľky
Zdielať na

Filip (25) sa postavil pred súd. Mal sa podieľať na samovražde priateľky

ŽILINA / Sudca Okresného súdu v Žiline otvoril súdny proces s 25-ročným Filipom, ktorý čelí nevšednej obžalobe. Podľa polície sa tento mladík podieľal na samovražde svojej priateľky Jaroslavy, ktorá bola mamou ich dvoch detí.

Mladého muža v novembri minulého roka policajti obvinili za to, že je spoluzodpovedný za smrť svojej 29-ročnej priateľky. "Menovaný je obžalovaný pre zločin účasti na samovražde," potvrdil Jozef Michňa, hovorca Krajského súdu Žilina. 

Podľa susedov, v byte, kde spolu s Jarkou žili, bolo často počuť hádky. Aj v ten osudný deň došlo medzi nimi ku konfliktu a ešte intenzívnejšiemu, ako boli tie predtým. V byte boli vtedy aj ich dve malé dcérky. Mladá žena vraj zamkla dvere, aby jej priateľ nešiel znova za kamarátmi. "Ona sa o deti starala, na prechádzky chodila, do obchodu s nimi chodila, " povedala suseda. 

Podľa obžaloby ich spor vyvrcholil tragédiou. Nešťastná Jarka si sadla na balkón s tým, že vyskočí zo siedmeho poschodia a Filip ju nabádal, aby to urobila. Žiaľ, nakoniec ho poslúchla. "Suseda vravela, že strašne plakala a revala. Naraz vykríkla a bolo ticho," opísala situáciu suseda. 

Krátko na to muž poputoval do väzby a po ukončení policajného vyšetrovania sa už začal súdny proces, v ktorom sa má zodpovedať zo spoluúčasti na samovražde. Filip sa k tomuto zločinu priznať nechce a odmietol dohodu o vine a treste. Na pojednávaní mali vypovedať viacerí svedkovia, ale prišli zbytočne a budú musieť prísť aj nabudúce. "Obžalovaný na hlavnom pojednávaní požiadal o zmenu obhajkyne," informoval Jozef Michňa.

25-ročný muž bol vo svojom mladom veku odsúdený už takmer 20-krát. Tento týždeň mal v Žiline ešte aj súd za útok na verejného činiteľa za to, že opitý udrel päsťou mestského policajta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy