Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri prechádzaní cez cestu muža postupne zrazili dve autá
Zdielať na

Pri prechádzaní cez cestu muža postupne zrazili dve autá

ŽILINA / Tragická nehoda sa v sobotu večer stala na ceste medzi Žilinou a Kysuckým Novým Mestom. 28-ročnému vodičovi skončil na kapote chodec, ktorý nemal šancu náraz s dvoma vozidlami prežiť.

Nehoda pri ktorej zomrel chodec sa stala krátko po pol jedenástej večer. Chodca, ktorý chcel cez frekventovanú cestu prebehnúť do Brodna, vodič nemal šancu v tme vidieť. "28-ročnému vodičovi pri prechádzaní mierne pravotočivej zákruty mal náhle do jazdnej dráhy vôjsť 63-ročný chodec," uviedla Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. "Nie je šanca pri 90 ho ani nezbadáte, lebo on ako prebieha, to by ste nikdy nečakali na dvojprúdovej ceste," poznamenal svedok nehody.

Po silnej zrážke muža odhodilo do pravého jazdného pruhu. "V tom pruhu došlo k ďalšej zrážke s vozidlom Opel Astra," informovala Jana Balogová. Vodiči osobných áut zastavili, chodcovi už ale nedokázal pomôcť nikto. Policajti pre vážnosť nehody cestu úplne uzavreli.

Podľa miestnych si ľudia často takto skracujú cestu. "Väčšinou v noci z toho ihriska tu vedľa," potvrdil svedok nehody. "Ja som tu zažil chlapa na bicykli, šesť promile. Chodia tu dôchodci na tých elektrických bicykloch v noci," dodal ďalší svedok. 

"Okolnosti dopravnej nehody a miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania." dodala hovorkyňa KR PZ Žilina.

Nehoda motorky a auta si vyžiadala dva ľudské životy. Na mieste zasahoval aj vrtuľník:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy