Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti naháňali opitého vodiča. Nechcel vystúpiť z auta, jeden z policajtov sa zranil
Zdielať na

Policajti naháňali opitého vodiča. Nechcel vystúpiť z auta, jeden z policajtov sa zranil

BRATISLAVA / Ani streľba z policajnej zbrane neprinútila zastaviť šoféra, ktorého sa vo štvrtok večer pokúšali zastaviť policajti v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Podľa zistení TV JOJ jeden z policajtov, ktorý musel rozbiť okno auta, skončil na chirurgii.

Podľa zistení TV JOJ zasahujúci policajti po priestreloch kolies zablokovali unikajúce auto s vodičom, ktorý odmietol zastaviť, no napriek tomu naďalej ohrozoval okolie. Muž za volantom aj po zastavení šliapal na plyn a vytáčal motor v snahe s autom uniknúť. Televízia JOJ zistila, že zasahujúci policajti ho preto museli okamžite vytiahnuť z auta, neotváral im dvere. Jeden z hliadky preto služobnou zbraňou, z ktorej na auto strieľal, musel rozbiť okno na vodičových dverách. Takto sa polícii podarilo vodiča spacifikovať a obmedziť na slobode. Policajt, ktorý okno rozbil, si pri zásahu poranil ruku. Porezal sa o črepiny skla. Jeho zranenie si vyžiadalo ošetrenie na chirurgii, kde mu poranenú ruku zašili desiatimi stehmi. Aktuálne je pre zranenie PN. 

Pri zásahu padlo sedem výstrelov. Dva do vzduchu, päť do pneumatík. 

​Štyridsaťjedenročného vodiča poháňal zrejme aj vypitý alkohol. Ako informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, pozornosť hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky upútal vodič Fiatu Punto na Slovnaftskej ulici. Keď ich zbadal, začal prudko zrýchľovať.

​​Kľučkoval medzi ostatnými vodičmi a hliadka ho chcela zastaviť. Všetky ich výzvy na zastavenie ale ignoroval. Riskantnou jazdou ohrozoval iných vodičov, aj chodcov. Policajti vozidlo prenasledovali až do neobývanej zóny na ulici Svornosti. Policajti najskôr vystrelili varovné výstrely a následne vystrelili na pneumatiky Fiatu.

liadkam sa ho podarilo zablokovať v blízkosti Borekovej uice. Vodiča vytiahli z auta a zadržali. Pri zákroku bol zranený jednej z policajtov, v nemocnici mu ošetrili ruku.

Unikajúcemu šoférovi namerali 1,35 promile alkoholu v dychu. V prípade je začaté trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Presné okolnosti tejto udalosti polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy