Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Toto železničné priecestie už bolo svedkom mnohých tragédií. Tentokrát sa medzi závorami zasekol kamión
Zdielať na

Toto železničné priecestie už bolo svedkom mnohých tragédií. Tentokrát sa medzi závorami zasekol kamión

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Železničné priecestie v Spišskej Novej Vsi už bolo svedkom smrteľných nehôd. Pod vlakom tam svoj život ukončili už mnohí ľudia. Tentokrát hrozila tragédia opäť. Na priecestí sa medzi závorami zasekol kamión.

Toto železničné priecestie pri sídlisku Západ poznajú Novovešťania ako miesto mnohých tragédií. teraz si jeden z kamionistov koledoval o ďalšiu. Vodič kamiónu s popradským evidenčným číslom vošiel do koľajiska. Celé ho prejsť nestihol, náves uväznili rampy. Kamionista polícii tvrdil, že výstražné svetlá nefungovali.

"V prípade, že vodič zostane na priecestí a je sám, zaradím jednotku, prerazím závory, dostanem vozidlo preč z priecestia a nahlásim dopravnú nehodu," vysvetľuje inštruktor autoškoly Eugen Celec. Podľa svedka mal aj kamionista toľko duchaprítomnosti, že sa zachoval podobne. Keď opustil koľajisko, vzápätí sa za kamiónom prirútil rozbehnutý vlak.

Je zrejmé, že vodič porušil všetko, čo sa len dalo. Preto aj pre neho nezaškodí si zopakovať, čo káže zákon a pravidlá cestnej premávky ohľadom jazdy cez železničné priecestia."Nesmie na priecestie vchádzať, keď vidí alebo počuje prichádzajúci vlak. Ak svieti prerušované červené svetlo, ktoré býva doplnené aj zvukovou signalizáciou. Keď sú sklopené závory, ale aj keď sú závory v pohybe, keď sa spúšťajú alebo keď sa zdvíhajú," dodáva Eugen Celec. 

Dopravní policajti prípad zadefinovali ako škodovú udalosť

"Vodič zranenia neutrpel bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny a spôsobená škoda nepresiahla výšku 3.990 eur. Preto spišskonovoveskí dopravní policajti túto udalosť vyhodnotili a zdokumentovali ako škodovú udalosť," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Kamionista tak vyviazol s blokovou pokutou, ktorú na mieste zaplatil. Podľa inštruktora autoškoly je tiež dobré pred priecestím správne vyhodnotiť situáciu. Určite doň netreba vchádzať, ak za ním nie je miesto, kam by sme sa s autom zmestili.

Muža nahneval kamión. Vytiahol zbraň a začal strieľať. Viac v reportáži: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy