Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Brutálny útok mačetou na dve sestry: Polícia obvinila dvoch mužov z vraždy v štádiu pokusu
Zdielať na

Brutálny útok mačetou na dve sestry: Polícia obvinila dvoch mužov z vraždy v štádiu pokusu

VEĽKÝ GROB / Dve sestry dôchodkyne sa ešte minulý rok v decembri stali obeťami brutálneho útoku mačetou. Ženy prepadli vo vlastnom dome, pričom utrpeli vážne poranenia, útok ale našťastie prežili. V prípade teraz nastal posun, polícia obvinila dvoch mladíkov z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a porušovania domovej slobody. Sudca už rozhodoval aj o ich väzbe.

"Vyšetrovateľ na základe vykonaných procesných úkonov a dôkazov z miesta činu zmenil právnu kvalifikáciu. Dvoch miestnych mužov vo veku 32 a 33 rokov obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a porušovania domovej slobody," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Vyšetrovateľ podal aj návrh na väzobné stíhanie. O väzbe rozhodoval sudca v pondelok. "Okresný súd Trnava vzal obvineného M.B. do väzby z dôvodu tzv. útekovej a preventívnej väzby. Obvineného I.M. vzal do väzby z dôvodu tzv. útekovej a kolúznej väzby," informovala Jana Kondákorová, hovorkyňa Okresného súdu v Trnave. V druhom prípade ale väzba nie je právoplatná, pretože obvinený podal voči väzbe sťažnosť. Rozhodne o nej Krajský súd v Trnave.Obom hrozí 20 až 25 rokov za mrežami alebo doživotie. 

Sestry, 77 -ročná Mária a rok strašia Ema boli vo svojom rodinnom dome v obci Veľký Grob, keď im páchateľ odpojil elektrinu a vošiel dovnútra. Okrem toho, že bezvládne ženy surovo zbil, dokonca použil aj mačetu, ktorou im spôsobil ťažké zranenia. Obe ženy previezli vtedy do nemocníc, kde podstúpili rôzne vyšetrenia, umiestnili ich na ARO a boli pod neustálym dohľadom lekárov. Ema bola dokonca v umelom spánku. Jej stav sa ale potom našťastie polepšil.

Viac o brutálnom útoku sa dozviete v reportáži TU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy