Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bývalý SISkár Kosík sa dostal zo zajatia. Ohlásil sa z Mali
Zdielať na

Bývalý SISkár Kosík sa dostal zo zajatia. Ohlásil sa z Mali

BRATISLAVA / Bývalý príslušník SIS Ľuboš Kosík je údajne už na slobode. V januári ho mali na Mali uniesť ozbrojenci a to dva mesiace po prepustení z väzenia. Vyšetrovanie kauzy únosu syna prezidenta Michala Kováča, v ktorej je obžalovaný aj Kosík, stále stagnuje.

Ľuboš Kosík je na slobode. Ohlásil sa denníku SME. Ex-SISkára údajne v januári v Mali uniesli ozbrojenci - a to len dva mesiace po prepustení z väzenia, kde bol dva roky pre zatykač Interpolu.

Kosík je obžalovaný v kauze únosu syna prezidenta Michala Kováča. Vyšetrenie roky brzdili Mečiarove amnestie. Ústavný súd odobril ich zrušenie parlamentom. No trinásti obžalovaní, vrátane Ivana Lexu, sa dodnes pred súd nepostavili. Prísediaci sudcovia stále študujú rozsiahly spis. V prípade expremiéra Mečiara polícia vedie trestné stíhanie pre zneužívanie právomocí verejného činiteľa. "Už vtedy kritické hlasy alebo také skeptické hlasy varovali, je to len pretvárka. Polícia bude vyšetrovať donekonečna, až kým všetci aktéri nepomrú. Zdá sa, že tie skeptické hlasy, varovné hlasy mali pravdu," myslí si poslanec Ján Budaj (OĽaNO). 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy