Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík si kúpil štvorkolku za tisíce eur. Po pár kilometroch explodovala
Zdielať na

Mladík si kúpil štvorkolku za tisíce eur. Po pár kilometroch explodovala

KOCHANOVCE / Mladý muž si kúpil štvorkolku za 6000 eur. Prešiel na nej sotva kilometer, keď sa zo stroja začalo dymiť. Vzápätí štvorkolka explodovala a plamene šľahali do výšky niekoľkých metrov. Muž tvrdí, že ak by na nej zostal sedieť, zrejme by to neprežil.

Mladík hovorí, že ak by na štvorkolke zostal sedieť o pár sekúnd dlhšie, zrejme by už medzi živými nebol. "Mladík hovorí, že ak by na štvorkolke zostal sedieť o pár sekúnd dlhše, zrejme by už medzi živými nebol," povedal majiteľ. Mladý muž si kúpil štvorkolku takpovediac z druhej ruky. Zaplatil za ňu 6000 eur. "Príslušníci OR HAZZ boli privolaní na požiar štvorkolky v katastri obce Kochanovce. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," informoval riaditeľ Okresného zboru hasičov  Marek Pavlov. 

Štvorkolka zhorela do tla. Podľa advokátky má predávajúci zodpovednosť len za tie vady, o ktorých vie a na tie musí kupujúceho upozorniť. "Pokiaľ ho ale neupozorní, tak kupujúci má právo na primeranú zľavu z kúpnej ceny a to v rozsahu, ktorý zodpovedá cene danej vady," vysvetlila advokátka Valéria Brečková. 

Ak ale ide o chybu, ktorá robí vec neupotrebiteľnou, kupujúci má právo odstúpiť od kúpno-predajnej zmluvy. "Právo dostúpiť od zmluvy má kupujúci právo bez zbytočného odkladu. Následkom toho je, že zmluva sa ruší od počiatku a zmluvné strany sú povinné vrátiť si všetko, čo si na základe zmluvy plnili. Predávajúcemu by sa mala vrátiť daná vec a predávajúci by mal kupujúcemu vrátiť zaplatené peniaze," pokračovala Brečková. 

Pôvodný majiteľ štvorkolky sa k vzniknutej situácii vyjadriť nechcel. Mladý muž však tvrdí, že sa určite nebude s nikým súdiť, keďže zatiaľ nik nevie s istotou povedať, čo požiar spôsobilo. "Chcela by som divákom odporúčať, že ak už kupujú veci z druhej ruky, aby si overili, či daná vec má požadované vlastnosti a kvalitu a najlepšie v prítomnosti osoby znalej takejto veci," upozornila advokátka. "Mohla to byť aj úplná náhoda preto som nechcel nikoho z toho obviňovať alebo mohla byť skrytá vada, ja už neviem. Zarobil som si konečne od leta nejaké peniaze a prídem o 6000 eur za 15 minút," dodal majiteľ štvorkolky. 

Pozrite si video o zásahu NAKA voči mužom, ktorí si chceli kúpiť psychickú spôsobilosť na vodičák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy