Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V prípade streľby na Obchodnej ulici vyšetrovateľ obvinil 34-ročného muža
Zdielať na

V prípade streľby na Obchodnej ulici vyšetrovateľ obvinil 34-ročného muža

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Po útoku a streľbe na Obchodnej ulici v Bratislave obvinili 34-ročného Martina H.. Muž konflikt začal pred budovou ministerstva financií, a pokračoval na známej nákupnej ulici. Na opakované výzvy nereagoval, len kričal "Všetkých vás pozabíjam".

"Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vyšetrovateľ PZ obvinil z prečinu výtržníctva v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa a z pokračujúceho prečinu výtržníctva v súbehu s pokračujúcim útokom na verejného činiteľa 34-ročného Martina H. z Bratislavy," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

​Muž v piatok, 31. mája okolo tretej hodiny poobede prišiel k budove Ministerstva financií. Práve tam mal pred vstupné dvere hodiť neznámy predmet  a následne fyzicky napadnúť pracovníka finančnej správy.  "Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva. Tú strážia colníci z finančnej správy. Útočník priamo pred budovou ministerstva pobodal príslušníka finančnej správy," uviedla Finančná správa vo svojom stanovisku.  Potom odišiel, prešiel cez Kolárovo námestie a prišiel na Obchodnú ulicu. Celou cestou mal kričať a v ruke držal nôž. 

Podľa svedkov dvaja policajti doprevádzali muža s nožom v ruke. Jeden kráčal pred mužom a druhý za ním. Policajti ho mali vyzývať "stoj, lebo strelím", na čo im muž odpovedal "všetkých vás pozabíjam". Takto prešli Obchodnú ulicu odspodu až hore, keď muž na jedného z policajtov zaútočil nožom a tí po ňom vystrelili- celkom šesťkrát.  Po streľbe skončili v nemocnici traja ľudia, medzi nimi 15 ročné dievča. Všetci sú momentálne po operácii.

Viac sa dočítate v článku TU: 

​"Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I," informovala ďalej polícia. 

Po streľbe sa na Obchodnej ulici odohral aj ďalší brutálny útok. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy