Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajnú naháňačku ukončil až múr. Za volant auta si sadol bez vodičského, dokonca nie prvýkrát
Zdielať na

Policajnú naháňačku ukončil až múr. Za volant auta si sadol bez vodičského, dokonca nie prvýkrát

BANSKÁ BYSTRICA / V centre Banskej Bystrice sa večer stala kuriózna nehoda. Mladík z Čierneho Balogu doplatil na svoju hlúposť. Za volant auta si sadol aj napriek tomu, že nemal vodičák a bol za takúto jazdu v podmienke.

24-ročný Lukáš šiel touto križovatkou, dopravnú značku si nevšimol a nedal prednosť policajtom pohotovostnej motorizovanej jednotky. Chceli ho zastaviť, no mladý vodič spanikáril a dal sa na útek. Jednosmerné uličky centra mesta boli v piatok večer plné parkujúcich áut. Manéver vo vyššej rýchlosti nezvládol.

"Vodič nerešpektoval výzvy a pokračoval v jazde," informuje hovorkyňa KR PZ B.Bystrica Mária Faltániová. Bolo veľkým šťastím že frekventovaným chodníkom v tom čase nikto nešiel, autom vyletel na chodník, riskantnú a odvážnu jazdu mladíka ukončil až náraz do obytného domu. Policajti zistili, že vodič za volantom nemal čo robiť."Obvinili ho z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vodič nikdy nebol držiteľom vodičského oprávnenia," dodáva Mária Faltániová. 

Bez vodičského po druhýkrát 

V havarovanom aute sedela 4-členná posádka, dvom mladým párikom sa nič nestalo, no 24-ročný Lukáš má teraz vážny problém, bez vodičského preukazu ho za volantom nechytili prvý krát. "Bol obvinený aj v októbri 2018, bol mu uložený zákaz na 24 mesiacov," objasňuje Faltániová. Škody na aute a poškodenej fasáde obytného domu zatiaľ nevyčíslili, no vinník ich bude musieť zaplatiť. Mladík z Čierneho Balogu sa tak ďalšiemu trestu za marenie výkonu úradného rozhodnutia nevyhne

Náhaňačka na východnej hranici Slovenska skončila zadržaním 12 migrantov z Bangladéša. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy