Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
AKTUÁLNE: Polícia zadržala jedného z útočníkov, ktorí napadli manželský pár v bratislavskej MHD
Zdielať na

AKTUÁLNE: Polícia zadržala jedného z útočníkov, ktorí napadli manželský pár v bratislavskej MHD

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Počas cestovania sa v jednej z liniek MHD skupinka cestujúcich správala hlučne a rozhadzovali veci po autobuse. Manželský pár ich preto napomenul, to sa ale skončilo fyzickým útokom. Podľa Bratislavských novín jedného z mužov, ktorí napadli pár, už polícia zadržala.

Bratislavské noviny uvádzajú, že jeden zo štvorice mužov, ktorí napadli manželský pár cestujúci v bratislavskej MHD, je už v rukách polície. K incidentu došlo v stredu 22. mája v autobuse MHD číslo 83. Ten smeroval zo zastávky MHD SAV na zastávku MHD Damborského. Skupina štyroch doposiaľ neznámych cestujúcich sa po ceste správala hlučne, robila neporiadok a rozhadzovala po autobuse rôzne veci.

Manželský pár vo veku 50 a 52 rokov, ktorý s nimi v autobuse bol, ich na výtržnícke správanie upozornil. To sa im ale nevyplatilo, jeden z mužov ich fyzicky napadol. "Viacerými údermi do oblasti tváre spôsobili poškodeným rôzne zranenia a zlomeniny v oblasti tváre, pričom bezprostredne po skutku autobus opustili a utiekli na neznáme miesto. V prípade poškodenej ženy si zranenia vyžiadali hospitalizáciu v jednej z nemocníc," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Aj napriek tomu, že sa v autobuse v tom čase nachádzalo asi 20 cestujúcich, po príchode policajnej hliadky bol na mieste už len dispečer MHD a vodič autobusu. "Z tohto dôvodu pátrame po svedkoch – cestujúcich, ktorí priebeh tohto incidentu videli alebo disponujú informáciami ktoré by napomohli k jeho objasneniu a stotožneniu doposiaľ neznámych páchateľov. Svedkovia tohto incidentu sa môžu prihlásiť osobne na ktoromkoľvek oddelení PZ, prípadne tak môžu urobiť telefonicky na linke č. 158," poznamenal Szeiff. 

"Vyšetrovanie tohto prípadu aj naďalej pokračuje, vzhľadom na štádium trestného konania bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," reagovala na otázky Bratislavských novín policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

V Bratislave prebiehali kontroly vodičov MHD. Pozrite sa, ako kontroly dopadli: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy