Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nepočujúceho muža kopol do hlavy. Policajti zasahovali pri dvoch agresívnych útokoch v Bratislave
Zdielať na

Nepočujúceho muža kopol do hlavy. Policajti zasahovali pri dvoch agresívnych útokoch v Bratislave

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V ranných hodinách sa udiali dva agresívne incidenty v uliciach Bratislavy. Polícia vyšetruje prípady, pri ktorých 39-ročný muž urážal troch mužov z Kene a následne iný páchateľ kopol nepočujúceho muža do hlavy.

Obchodná ulica je v centre pozornosti médií kvôli pokračujúcim výtržnostiam a neriešeniu sťažností obyvateľov. Tí naďalej upozorňujú na celkovú zlú situáciu v lokalite. "Opití ľudia si uprostred noci líhajú na koľajnice a asi hrajú Ruskú ruletu, že koho skôr prejde električka," opísala nočné dianie Barbora, OI "Za slušnú Obchodnú".

​Štátna polícia posilnila svoju prítomnosť na Obchodnej a do terénu už poslala aj dodávku. Po dlhom čase sa na ulici objavili aj pešie hliadky Mestskej polície.
Hoci polícia tvrdí, že situáciu má pod kontrolou, došlo k ďalšiemu brutálnemu útoku na rohu Obchodnej.

Ani nie po 24 hodinách od streľby na frekventovanej Obchodnej ulici zasahovali policajti v skorých ranných hodinách na Hurbanovom námestí, kde 28-ročný muž napadol o 6 rokov mladšieho nepočujúceho mladíka. Kopol ho do hlavy, čím mu spôsobil krvácanie do mozgu. "Je vo vážnom stave v nemocnici," potvrdila Eva Kliská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave. 

Polícia nadránom zadržala 39-ročného muža, ktorý verbálne urážal troch mužov z africkej Kene, pľul na nich a vyzýval ich k bitke. Keďže vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia rasy a národa, prípad prevzala NAKA. "Keďže vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia rasy a národa, prípad prevzala NAKA," dodala Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ Bratislava. 

Vedenie magistrátu dalo jasne najavo, že riešenie problémov na Obchodnej ulici považuje za svoju prioritu. Do niekoľkých týždňov by na ulici mala vzniknúť nová stanica Mestskej polície. Samotná stanica ale nemusí stačiť. Obyvatelia žiadajú oveľa aktívnejší prístup polície, ktorá podľa nich často prižmuruje oči.

Krajská polícia vyšle dnes v noci ešte viac policajtov do terénu.

Vodič autobusu skončili s viacerými zraneniami v nemocnici. Zbil ho cestujúci:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy