Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kuciaka sledoval aj vyšetrovateľ. Tvrdí, že si myslel, že robí pre SIS
Zdielať na

Kuciaka sledoval aj vyšetrovateľ. Tvrdí, že si myslel, že robí pre SIS

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Zavraždeného novinára Jána Kuciaka sledoval aj policajný vyšetrovateľ. Podľa informácií TV Markíza ho už NAKA vypočula a vraj tvrdil, že si myslel, že robí pre tajnú službu.

Prípad prenasledovania novinárov vyšetrujú na Národnej protizločineckej jednotke NAKA, expozitúra východ. Podľa informácií portálu tvnoviny.sk mal byť súčasný vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave II., Štefan Mlynarčík, súčasťou takzvaného "Kočnerovho komanda". Na výsluch ho, tak ako Miroslava Kriaka, zavolali zatiaľ ako svedka. 

​Do tímu ho mal zverbovať práve Miroslav Kriak, bývalý príslušník ŠTB a SIS. Obaja v čase sledovania novinárov a politikov pracovali v rovnakej inštitúcii. Kriak robil až do jeho odhalenia na organizačnom oddelení Finančnej správy SR, ktoré spadalo priamo pod kanceláriu prezidentky Finančnej správy.

Okrem Miroslava Kriaka sa mal na sledovaní podieľať Juraj Škríp, v tom čase riaditeľ Odboru hmotnej núdze a sociálnych dávok Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

​Mlynarčík mal vyšetrovateľom NAKA povedať, že si myslel, že novinárov a politikov sleduje pre štátnu tajnú službu. To isté tvrdí od začiatku aj Miroslav Kriak. Mlynarčík vraj priznal, že sledoval aj Jána Kuciaka.

A nielen to. S Kriakom ich spája aj bar v centre Bratislavy - Next Apache, ktorý nedávno policajti prehľadali. Mlynarčík tam vraj chodieval a robil záznamy. Pred vyšetrovateľom sa mal vyjadriť, že žiadne peniaze za to nebral. Financie vraj dostával len na takzvanú „réžiu" - teda benzín, telefóny a podobne.

Pozrite si reportáž redaktora Rasťa Striška, ktorý informoval o poslednej rekonštrukcii vraždy vo Veľkej Mači, kde došlo minulý rok k tragédii:

Sledovanie viacerých novinárov si podľa medializovaných informácií objednal momentálne väzobne stíhaný podnikateľ Marian Kočner. Ten je okrem iného obvinený v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Na sledovaní sa údajne podieľal bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth ako aj ďalšie osoby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy