Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prenasledovanie novinárov: NAKA vykonávala prehliadku v Bratislave
Zdielať na

Prenasledovanie novinárov: NAKA vykonávala prehliadku v Bratislave

BRATISLAVA / Národná protizločinecká jednotka NAKA bola dnes opäť v akcii. Prehľadávala nebytové priestory bratislavskej kaviarne Next Apache. Práve tento podnik opakovane navštevovali ľudia, ktorých mal dať sledovať väzobne stíhaný Marian Kočner.

Cieľom prehliadky bolo zabezpečenie dôkazov, nakoľko v priebehu vyšetrovania bolo zistené, že v týchto priestoroch by sa mali nachádzať veci dôležité pre trestné konanie.

Ide o kaviareň v centre Bratislavy, ktorá je dlhodobo obľúbeným miestom na stretnutia novinárov, ale aj mnohých politikov. Policajti ju prehľadávali od deviatej hodiny rána.

Podľa polície ide najmä o získanie nových dôkazov. Počas vyšetrovania tejto veci kriminalisti totiž zistili, že práve v tejto kaviarni sa nachádzaju veci dôležité pre posun vo vyšetrovaní. V podniku na Panenskej ulici hľadali hlavne odpočúvacie zariadenia alebo kamery, ktoré tam mohli nainštalovať podozriví zo sledovania novinárov. Ľudia, ktorí podnik navštevovali mohli byť zaujímaví pre Mariana Kočnera, ktorý je teraz vo väzbe.

Policajti počas tejto razie pracovali v tajnosti. Kaviareň bola celý čas pre verejnosť zatvorená a okná boli pozaťahované tak, aby nebolo nič vidieť.

​Začiatkom mája sa na poste riaditeľa NAKA vymenili mená. Momentálne tam šéfuje Branislav Zurian: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy