Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vladimír, ktorý zavraždil svojho 7-ročného syna, bol zdrogovaný. Všetko videl chlapcov brat
Zdielať na

Vladimír, ktorý zavraždil svojho 7-ročného syna, bol zdrogovaný. Všetko videl chlapcov brat

PARDUBICE / Štyridsaťročný Vladimír, ktorý je stíhaný pre vraždu svojho vlastného syna 7-ročného Davidka, mal na súde šokujúci príhovor, počas ktorého mu navyše zakrývali zrak podivne vyzerajúce okuliare.

Šokujúci prípad vraždy malého prváčika Davidka z Pardubíc dostal rýchly spád. Pred tamojším súdom stál Vladimír obvinený z toho, že svojho synčeka dobodal. Vladimír mal byť v čase svojho strašného činu zdrogovaný a svojmu synčekovi podľa nepotvrdených informácií nedal najmenšiu šancu na útek.

Zhruba hodinu po polnoci vošiel Vladimír do synovej izby s nožom v ruke. "Príčinou úmrtia dieťaťa bolo bodné zranenie," oznámila policajná hovorkyňa Markéta Janovská.

Televízia Nova informovala, že Davida otec pravdepodobne bodol v spánku. Túto teóriu podporuje aj tvrdenie denníka Právo. Podľa denníka chlapec ležal v posteli, keď ho z doposiaľ nezistených príčin 40-ročný Vladimír bodol do hrudníka. Pri vražde mal byť podľa televízie Prima prítomný Davidov 14-ročný brat. Tomu sa našťastie z domu podarilo utiecť.

Sudca Karel Gobernac nemal dôvod návrh na vzatie do väzby neakceptovať. "Vyhovel som návrhu krajskej štátnej zástupkyne, aby nemaril ďalší priebeh trestného konania a nepokračoval v trestnej činnosti," povedal sudca. Ku skutku sa muž vyjadril na polícii a tam sa tiež priznal, dodal Gobernac.

"Nebola iná cesta, ako toto urobiť. Nikdy som nebol tak pokojný," šokoval v stredu na súde všetkých prítomných úplne vyrovnaný Vladimír. Okrem jeho škandalóznych výrokov o potrebe vraždy syna Davidka vyvolali pozornosť aj špeciálne okuliare, ktoré mu nasadili policajti.

​Ako vyplýva z vyjadrení, ktoré Blesku poskytol zasvätený zdroj, nepriehľadné okuliare polícia prehliadnutému nasadzuje predovšetkým preto, aby mu sťažila orientáciu v priestore, a tým šancu na pokus o útek. Nejde ale o jediný dôvod, prečo po nich eskorta siahne.

Na súde mu ich mohli nechať jednak z dôvodu utajenia identity a tiež preto, aby ho do určitej miery odstrihli od okolia a sťažili mu komunikáciu.

Blesk - Jitka Pecharová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy