Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri Žiari nad Hronom sa prevrátila sanitka. Pri nehode sa zranilo všetkých päť pacientov
Zdielať na

Pri Žiari nad Hronom sa prevrátila sanitka. Pri nehode sa zranilo všetkých päť pacientov

ŽIAR NAD HRONOM / Pri Žiari nad Hronom sa stala vážna dopravná nehoda. Na úzkych cestách pri Trnavej Hore sa prevrátila sanitka. 31-ročný vodič v nej viezol 5 starších pacientov. Namierené mali do banskobystrickej nemocnice na dialýzu. Všetci, vrátane vodiča, skončili zranení v nemocnici.

Nehoda sa stala na poludnie neďaleko Trnavej Hory. Cesty sú tam veľmi úzke a kľukaté. Vodič (31) sanitky policajtom tvrdil, že sa snažil vyhnúť nákladiaku s drevom. So sanitkou, v ktorej viezol 5 pacientov sa ale dostal za krajnicu a prevrátil sa na bok. Posádke vozidla pomáhali na mieste hasiči aj záchranári.

​Všetkých 5 cestujúcich bezpečne dostali z prevráteného vozidla. Išlo o starších ľudí, ktorých viezol vodič sanitky pôvodne na dialýzu do banskobystrickej nemocnice. Pri nehode sa všetci zranili. Záchranári pomáhali aj samotnému 31-ročnému vodičovi sanitky. 

Postupne tak do nemocnice previezli až 6 zranených. "Záchranári, ktorých sme vyslali na miesto ošetrili spolu až 6 pacientov. Tí utrpeli najmä poranenia horných končatín, počas prevozu do nemocníc v Banskej Bystrici a v Žiari nad Hronom boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Okolnosti nehody vyšetruje polícia, pomáhať bude aj znalec z odboru cestnej dopravy a skúmať budú aj technický stav sanitného vozidla.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy