Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Za volant si sadli pod vplyvom alkoholu. Sudca rozhodol o ich treste
Zdielať na

Za volant si sadli pod vplyvom alkoholu. Sudca rozhodol o ich treste

RIMAVSKÁ SOBOTA/LUČENEC / Policajné cely cez víkend zase obsadili podnapití vodiči. Pod vplyvom alkoholu šoférovali muž z Brezna, 31-ročný muž z Rimavskej Soboty, ale aj o 6 rokov starší vodič zo susedného okresu. Všetci mali nad dve promile.

Obidvoch vodičov obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnili do policajnej cely. Jedného z vodičov už prepustili, na jeho adrese ho naša redakcia ale nezastihla.

Tridsaťjedenročný Tomáš z Rimavskej Soboty havaroval iba pár desiatok metrov od miesta, kde býva. Zdemoloval susedov plot, veľké škody síce nenarobil, no v krvi mal 2,46 promile alkoholu. Obvinený vodič si už na súde vypočul aj verdikt. Dostal peňažný trest 600 a eur. Za volant si najbližšie sadne až za rok a pol. Tridsaťsedemročný Robert z okresu Lučenec ešte stále sedí v policajnej cele. Výsledky dychovej skúšky boli jednoznačné, nafúkal 2,98 promile o pol tretej popoludní. "Tohto vodiča sme obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnili do policajnej cely," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Róberta pred sudcu predviedli až v utorok. S trestom bol spokojný. Dostal podmienku a 2,5 ročný zákaz šoférovať. V obidvoch prípadoch sú rozhodnutia súdov právoplatné. Vodiči voči nim odpor nepodali. 

​Školáci to prehnali s alkoholom počas dňa. Ľudia na nich privolali mestskú políciu. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy