Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prípad znásilnenia nie je uzavretý ani po dvoch rokoch. Otec napadnutej obete sa rozhodol prehovoriť
Zdielať na

Prípad znásilnenia nie je uzavretý ani po dvoch rokoch. Otec napadnutej obete sa rozhodol prehovoriť

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Jeho 17-ročnú dcéru podľa polície znásilnil o 11 rokov starší muž. Zatiahol ju k drevárni za domom. Prípad nie je ukončený ani po dvoch rokoch. Otec sa preto prvýkrát rozhodol hovoriť.

"Nie je deň, aby na to človek nemyslel. Teraz to bolo 600 dní pred pár dňami," uviedol otec dievčaťa. Všetko sa malo odohrať za rodinným domom. Podľa polície vtedy 28-ročný muž zatiahol 17-ročné dievča k drevárni.

Muža polícia obvinila zo zločinu znásilnenia. Hrozí mu vysoký trest, no rozhodnutie súdu stále nepadlo. Utrápení rodičia čakajú na spravodlivosť každý deň. Vec je na súde už dva roky. "V priebehu 600 dní slovenská justícia nebola schopná vyriešiť tento prípad. Raz nie je ten, raz ten, preboha, čo sa tu bavíme o krádeži telefónu?" uviedol otec. "Jej rodičia majú z tohto zlý pocit, to je úplne pochopiteľné, ale z hľadiska priebehu trestného konania a plynutia času je táto vec úplne bežná a normálna," reagovala expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

Sudca na pojednávania postupne predvoláva svedkov. Na chodbe pred pojednávacou miestnosťou sedela aj kamarátka, ktorá sa s dievčaťom deň po údajnom znásilnení stretla. "Videla som ju v tom stave a vyzerala príšerne. Verím tomu, že to spravil, v živote som ju tak nevidela," povedala kamarátka dievčaťa.

"Pri tak závažných trestných činoch akým je aj znásilnenie je potrebné dôsledne uskutočniť dokazovanie, dať vypracovať znalecké posudky, a to všetko trvá určitý čas," objasnila Kurilovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy