Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opakovane ho chytili za volantom pod vplyvom alkoholu. Nepoučiteľný vodič dostal doživotný zákaz
Zdielať na

Opakovane ho chytili za volantom pod vplyvom alkoholu. Nepoučiteľný vodič dostal doživotný zákaz

HUMENNÉ / Na lavicu obžalovaných si v Humennom sadol nepoučiteľný vodič. Policajti ho za volantom opakovane prichytili pod vplyvom alkoholu. Aj keď sa pred sudcom kajal, že bude sekať dobrotu, nepomohlo to. Na pol roka ho posielajú do basy a dostal aj doživotný zákaz šoférovania.

"Ja som nikoho nezrazil ani nezrazím, ja nie som blbeček. Keď sa stalo, tak sa stalo," povedal obžalovaný Ivan. Začalo sa to haváriou. Nabúral do iného auta a potom odmietol nafúkať. 

Prístroj ukázal takmer tri promile. Muž prišiel o vodičák, no o pár týždňom si znova sadol za volant. A znova prišlo obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V superrýchlom konaní ho sudca uznal za vinného. Ani súdny zákaz ho však od šoférovania neodradil.

Na súd prišla obžaloba, no predvolanie sa mu neúspešne pokúšali doručiť 25-krát. Napokon ho priviedli policajti. Nenapraviteľný vodič urobil vyhlásenie o vine. Aj keď sa obžalovaný v pojednávacej miestnosti kajal, verdikt samosudcu bol napokon nekompromisný.

"Vyhlasujem, že som vinný a ľutujem to, čo sa stalo. Už sa to viackrát nestane," vravel Ivan pred súdom. "Keď už bol odsúdený dvakrát za tento trestný čin, musí byť uložený trest zákazu činnosti na doživotie, to je takzvaná zásada tretíkrát a dosť," vysvetlila expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

Sudca ho poslal na pol roka za mreže a to nie je všetko."Súd ukladá obžalovanému trest zákazu činnosti, spočívajúci v zákaze viesť motorové vozidlá všetkých skupín na doživotie," vyhlásil samosudca Vladimír Varga. 

Verdikt právoplatný nie je. Ani prokurátor, ani obžalovaný sa k nemu nevyjadrili a plynie lehota na odvolanie.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy