Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Havaroval autobus so 40 ľuďmi. Minimálne 20 z nich sa zranilo
Zdielať na

Havaroval autobus so 40 ľuďmi. Minimálne 20 z nich sa zranilo

ŽILINA / Hasiči zo Žiliny momentálne zasahujú pri dopravnej nehode linkového autobusu, ktorá sa stala v mestskej časti Zádubnie v Žiline. Pri nehode zišiel autobus z cesty, pričom sa v ňom v tom čase nachádzalo 40 cestujúcich, z toho minimálne polovicu tvorili deti.

"Počul som, že odhora ide kamión s drevom a ja som mal pocit, že sa mu vodič vyhýbal a dostal sa na krajnicu," opísal účastník nehody Jozef. Autobus potom narazil do betónového premostenia.

Následkom nehody utrpelo 22 osôb zranenia rôzneho rozsahu. Hasiči poskytujú zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a zabezpečili havarovaný autobus proti vzniku požiaru. Na mieste udalosti zasahovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. K staršiemu pánovi, ktorý sa v autobuse zranil vážne sa dostali až hasiči. "Na autobuse sme museli preraziť sklo, pretože tá osoba bola vážne zranená," uviedol veliteľ zásahu hasičov v Žiline Jozef Panák. Vrtuľník 72-ročného muža s poraneniami hlavy, ruky a dolnej končatiny transportoval do nemocnice v Žiline. 

Pre ľudí, ktorí boli ľahšie zranení prišiel evakuačný autobus. Ako k nehode došlo je predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy