Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Razia finančnej správy. Kriminalisti zaisťovali účtovníctvo
Zdielať na

Razia finančnej správy. Kriminalisti zaisťovali účtovníctvo

BRATISLAVA / V Devínskej Novej Vsi je od pondelka rána razia Kriminálneho úradu finančnej správy. Kriminalisti podľa informácií TV JOJ zaisťujú účtovné doklady spoločnosti. Hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová pre TV JOJ potvrdila, že razia prebieha v spolupráci s políciou.

Bratislavská firma, ktorá sa zaoberá hlavne predajom zeleniny a ovocia má problém. K dnešnému dňu jej zástupcovia dlžia státisíce eur rôznym inštitúciám. V pondelok sa na ich účtovníctvo prišli pozrieť kriminalisti. "Podľa doterajších informácií je výška neodvedeného poistného predbežne vyčíslená na 400 000 eur. Bližšie informácie k prípadu poskytneme ako náhle to umožní procesná situácia vo vyšetrovaní," uviedla policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková. Podľa zdroja TV JOJ blízkeho polícii sa suma celkových dlhov firmy môže pohybovať až okolo dvoch miliónov eur.

Zástupcovia spoločnosti sa mali dostať do finančných problémov už dávnejšie. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu už pred pár rokmi neplatili odvody do poisťovní, dane a taktiež meno konateľa, ale aj názov firmy figuruje v mnohých súdnych pojednávaniach a aj na stránke dlžníkov. Napríklad za neplatenie nájmov. "Kriminalisti z Kriminálneho úradu finančnej správy zasahujú v spolupráci s políciou pre podozrenie z trestného činu nezaplatenia dane a poistného v priestoroch jednej spoločnosti v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. V prípade prebiehajú procesné úkony a preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť viac informácií," uviedla hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy