Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragédia vo Vlkanovej. O život prišlo malé dieťa
Zdielať na

Tragédia vo Vlkanovej. O život prišlo malé dieťa

Archívna reportáž

VLKANOVÁ / K obrovskej tragédií došlo v nedeľu predpoludním. Podľa informácií TV JOJ sa na pozemku rodinného domu v bazéne utopil viac ako dvojročný chlapec. Aj napriek snahe záchranárov, ho už oživiť nedokázali.

Najskôr záchranári, hneď na to aj policajti. Domáci ihneď tušili, že na pokojnej ulici vo Vlkanovej sa stalo nešťastie. Záchranári sa dlhé minúty pokúšali  bojovať o jeho život, žiaľ zachrániť malé dieťa sa im v tomto prípade nepodarilo. "U dieťaťa pri topení je dôležitá okamžitá prvá pomoc, pretože má veľmi malú vitálnu kapacitu a hlavne v takom malom veku sú vitálne rezervy oveľa menšie ako u dospelého človeka, z ktorých by mohol čerpať," vysvetlil Tomáš Mydlo zo Záchrannej asistenčnej služby. 

Na miesto podľa našich informácií musel doraziť aj intervenčný tím KR PZ Banská Bystrica, ktorý poskytol najbližšej rodine odbornú psychologickú pomoc.  Polícia sa k prípadu bližšie vyjadrovať nebude. "Okolnosti tragédie polícia vyšetruje. Nakoľko ide o veľmi smutnú a citlivú udalosť, podrobnejšie informácie k prípadu nebudeme zverejňovať," vyjadrila sa pre TV JOJ policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Okolnosti tragédie, ku ktorej došlo na dvore za rodinným domom zatiaľ ešte známe nie sú. Dieťa sa zrejme na dvore hralo, stačilo pár sekúnd nepozornosti a nešťastne spadlo do bazéna. 

K tragédií došlo aj v obci Včelinec. Záchranári už 13-ročnému dievčaťu pomôcť nedokázali:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy